Image 1
Image 2

Mere coapte cu sos de susan

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3-4 mere cu textură mai moale, o linguriță mică de scorțișoară pudră, sau preferabil scorțișoare bucăți mărunte, 4 linguri de zahăr, zeama unei portocale, un pliculeț de zahăr vanilat, 2-3 linguri de semințe de susan.

Mod de preparare:

Merele spălate se curăță de sâmburi (dacă se poate se scoate coceanul), se taie felii cu o grosime de circa 1 cm. Se coace fie la grătar, fie la cuptor pe o tavă căptușită cu hârtie de copt. Feliile de mere se presară cu scorțișoare, iar dacă se folosesc bucățele de scorțișoare, ulterior, acestea se pot da jos de pe ele. Între timp, într-un vas zahărul se amestecă cu semințele de susan și se pune pe foc. Până când zahărul se caramelizează semințele de susan se prăjesc puțin. Când zahărul este complet topit, de culoare aurie, se adaugă zeama de portocale și circa 50 g de apă. Se lasă la fiert până când caramelul întărit se topește integral, apoi se ia de pe foc și se adaugă zahărul vanilat. Merele se așează pe farfurie, iar siropul se toarnă peste ele, astfel încât semințele de susan să se distribuie cât mai egal. Se servește după ce se răcește puțin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

FAST FOOD

Mini Pizza cu ciuperci și roșii cherry

Aceste mini pizza cu ciuperci și roșii sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie, oferind un gust delicios atât servite calde, cât și reci. Ideale pentru petreceri în aer liber sau ca aperitive de vară, ele vor fi cu siguranță pe placul tuturor.