Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

melcisori

Ingrediente necesare: 300 grame de făină, 140 grame de untură, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de rom, 200 grame de nucă, smântână câtă cuprinde aluatul pentru a avea o consistenţă potrivită, o linguriţă de bicarbonat de amoniu, câteva linguri de gem sau marmeladă, puţină sare.

Modul de preparare: din făină, untură şi smântână se frământă un aluat de consistenţă potrivită. Coca obţinută se împarte în 4 şi se întinde fiecare parte la grosime de maximum un centimetru. Apoi se taie în 16 pătrăţele. Bucăţile obţinute se umple cu nucă, după care se rulează şi se pun la copt.

Umplutura constă din 2 linguri de rom, 2 linguri de marmeladă/gem, 200 grame de nucă trecută prin maşină, la nevoie puţin zahăr.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

APERITIVE

Salată Mexicana crocantă cu porumb prăjit

Această salată mexicană cu porumb prăjit reprezintă un carnaval de texturi și arome, combinând dulceața porumbului cu crocanța sa unică prăjită. Un deliciu culinar care te va surprinde plăcut la fiecare înghițitură.