Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Medicii de familie se pregătesc de intrarea în şomaj

Scris de Vera Pop, 05 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Medici familie

Medici familie

Vineri 5 ianuarie, de la ora 10.00, la sediul Colegiului Medicilor Satu Mare a avut loc o şedinţă extraordinară a medicilor de familie din judeţ.  Aceasta a avut ca scop luarea unei hotărâri cu privire la reluarea activităţii medicilor de familie începând de luni 8 ianuarie, în regim cu taxare sau pro bono. 

Se pare că actele adiţionale pentru prelungirea contractelor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu mai pot fi semnate, urmând să se stabilească termene noi de contractare pe durată determinată. Datorită acestei măsuri, 200.000 de locuitori ai judeţului Satu Mare nu vor avea medic de familie până la soluţionarea problemei. De asemenea, Centrele de Permanenţă rămân închise.

Începând cu data de 8 ianuarie, timp de trei zile, medicii care nu au semnat contractele cu Casa de Asigurări vor oferi consultaţii gratuite. Călin Bumbuluţ a spus că datorită faptului că nu mai sunt contracte cu Casa de Asigurări, activitatea medicilor nu este sustenabilă: “Angajaţii noştri trebuie plătiţi, cabinetele funcţionează doar dacă sunt întreţinute, plătim gaz, curent şi alte facilităţi. Cabinetelor noastre, celor ale asistenţei medicale primare şi ambulatoriului de specialitate din România nu le ajunge finanţarea care le este asigurată.”

Mircea Răibuleţ a declarat că în acest sens urmează să se ia măsuri care implică intrarea în şomaj a angajaţilor: “După ce trece o perioadă şi nu se întâmplă nimic vom ajunge în situaţia în care va trebui să luăm nişte măsuri ca să continuăm să existăm ca şi cabinete. Va trebui să pregătim personalul nostru pentru a intra în şomaj, preavizul fiind de 20 de zile”.

Reţetele compensate, bilete de trimitere, de investigaţie, de internare şi concediile pe caz de boală nu vor mai putea fi eliberate de medici. Pacienţii care au nevoie de aceste servicii sunt îndrumaţi către CAS care îi va îndruma la rândul ei mai departe, spre cei 48 de medici care au contracte. În medie aceştia ar trebui să preia 4100 de pacienţi în plus.

 

 

 

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 08 ianuarie 2018, ora 12:05

  Comentariul meu de ieri nu l-ati afisat !.

 2. parearea mea a spus: 08 ianuarie 2018, ora 09:28

  O situatie deosebit de grava! Medicii fac greva pe spatele bolnavilor! Multi dintre ei (dintre bolnavi, evident) vor muri. Nu vor mai putea fi recuperati. La salariile si pensiile pe care le practicam, cine va putea lua medicamente?
  Si profesorii pot face proteste, sa nu tina cont de ore. Macar acelea se pot recupera!

 3. O mica problema a spus: 07 ianuarie 2018, ora 23:03

  Ce legatura are SOMAJ din titlu cu continutul articolului???

  Inca o incompetenta in a reda corect faptele.

  Se pare ca un jurnalist invata in zilele de azi numai sa face „TITLURI SENZATIONALE” care nu are nici o legatura cu realitatea….

 4. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2018, ora 13:29

  Foarte bine !…. pe bolnavi sa-i trateze Serviciile de Securitate care au un buget marit si nesimtit sau americanii ca bonus pt. achizitionare de arme de la ei..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.