10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Medicii de familie se pregătesc de intrarea în şomaj

Scris de Vera Pop, 05 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Medici familie

Medici familie

Vineri 5 ianuarie, de la ora 10.00, la sediul Colegiului Medicilor Satu Mare a avut loc o şedinţă extraordinară a medicilor de familie din judeţ.  Aceasta a avut ca scop luarea unei hotărâri cu privire la reluarea activităţii medicilor de familie începând de luni 8 ianuarie, în regim cu taxare sau pro bono. 

Se pare că actele adiţionale pentru prelungirea contractelor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu mai pot fi semnate, urmând să se stabilească termene noi de contractare pe durată determinată. Datorită acestei măsuri, 200.000 de locuitori ai judeţului Satu Mare nu vor avea medic de familie până la soluţionarea problemei. De asemenea, Centrele de Permanenţă rămân închise.

Începând cu data de 8 ianuarie, timp de trei zile, medicii care nu au semnat contractele cu Casa de Asigurări vor oferi consultaţii gratuite. Călin Bumbuluţ a spus că datorită faptului că nu mai sunt contracte cu Casa de Asigurări, activitatea medicilor nu este sustenabilă: “Angajaţii noştri trebuie plătiţi, cabinetele funcţionează doar dacă sunt întreţinute, plătim gaz, curent şi alte facilităţi. Cabinetelor noastre, celor ale asistenţei medicale primare şi ambulatoriului de specialitate din România nu le ajunge finanţarea care le este asigurată.”

Mircea Răibuleţ a declarat că în acest sens urmează să se ia măsuri care implică intrarea în şomaj a angajaţilor: “După ce trece o perioadă şi nu se întâmplă nimic vom ajunge în situaţia în care va trebui să luăm nişte măsuri ca să continuăm să existăm ca şi cabinete. Va trebui să pregătim personalul nostru pentru a intra în şomaj, preavizul fiind de 20 de zile”.

Reţetele compensate, bilete de trimitere, de investigaţie, de internare şi concediile pe caz de boală nu vor mai putea fi eliberate de medici. Pacienţii care au nevoie de aceste servicii sunt îndrumaţi către CAS care îi va îndruma la rândul ei mai departe, spre cei 48 de medici care au contracte. În medie aceştia ar trebui să preia 4100 de pacienţi în plus.

 

 

 

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 08 ianuarie 2018, ora 12:05

  Comentariul meu de ieri nu l-ati afisat !.

 2. parearea mea a spus: 08 ianuarie 2018, ora 09:28

  O situatie deosebit de grava! Medicii fac greva pe spatele bolnavilor! Multi dintre ei (dintre bolnavi, evident) vor muri. Nu vor mai putea fi recuperati. La salariile si pensiile pe care le practicam, cine va putea lua medicamente?
  Si profesorii pot face proteste, sa nu tina cont de ore. Macar acelea se pot recupera!

 3. O mica problema a spus: 07 ianuarie 2018, ora 23:03

  Ce legatura are SOMAJ din titlu cu continutul articolului???

  Inca o incompetenta in a reda corect faptele.

  Se pare ca un jurnalist invata in zilele de azi numai sa face „TITLURI SENZATIONALE” care nu are nici o legatura cu realitatea….

 4. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2018, ora 13:29

  Foarte bine !…. pe bolnavi sa-i trateze Serviciile de Securitate care au un buget marit si nesimtit sau americanii ca bonus pt. achizitionare de arme de la ei..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.