Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Update: Casa de Asigurări de Sănătate este convinsă că toţi medicii vor semna contractele

Scris de Mihaela Ghiţă, 09 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Georgeta Pop

Georgeta Pop

Update: Marţi, 9 ianuarie, Georgeta Pop – preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare a anunţat că 99% din medicii de familie şi-au depus dosarele în vederea încheierii contractelor.

132 de medici de familie din cei 180 din judeţ nu mai au contract cu Casa de Asigurări

Luni, 8 ianuarie, a fost prima zi din cele trei anunţate în care medicii de familie sătmăreni care nu au reuşit să semneze actele adiţionale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare au acordat pacienţilor consultaţii gratuite. Acelaşi regim de activitate este prevăzut şi pentru ziua de marţi, 9 ianuarie, şi respectiv 10 ianuarie 2018, după care cabinetele au anunţat că vor trece într-o nouă etapă, şi anume pe regim tarifar.

Din datele prezentate de preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ, la nivelul judeţului Satu Mare în reţeaua de asistenţă medicală primară sunt 147 de furnizori cu 180 de medici de familie, din care 132 nu mai au contract.
„Conform deciziei Adunării Generale a Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, începând cu data de 8 ianuarie medicii de familie vor deschide cabinetele pentru consultaţii şi tratamente în regim exclusiv privat.

Timp de trei zile, de luni până miercuri inclusiv, vor consulta gratuit, pentru ca de joi să fie taxate consultaţiile conform tarifelor proprii fiecărui cabinet”, precizează dr. Călin Bumbuluţ, în urma deciziei Adunării Generale a AMF Satu Mare, într-o notă de informare publicată inclusiv pe pagina de Facebook.

Centrele de permanenţă sunt închise

Şi centrele de permanenţă sunt închise atâta timp cât nu există contracte.
În situaţia dată, una fără precedent, adresabilitatea către Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare este în continuă creştere. Specialiştii spun că o creştere de 20% reprezintă doar începutul şi se aşteaptă să fie tot mai mare, în special pe timpul nopţii. Centrele de Permanenţă îşi vor putea relua activitatea cel mai devreme în 16 ianuarie sau 20 ianuarie.

Amănunte puteţi citi în exclusivitate în ediţia tipărită din 9 şi 10 ianuarie 2018.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 11 ianuarie 2018, ora 14:04

    Ingrasati-le pe Bucuresteni ca acolo sunt banii dumneavoastra !. Ei beneficiaza de tot ceea ce voi nu beneficiati !!!. Autonomia este o necesitate si nu un moft….

  2. parearea mea a spus: 09 ianuarie 2018, ora 11:42

    Ca pacienti ne intereseaza cand se vor da retete compensate (asa cat sunt de compensate!!!!), nu ce fac medicii.

  3. ciprian a spus: 09 ianuarie 2018, ora 10:11

    Puneti lacat…nu ne mai chinuiti

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.