20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) prezintă în cadrul unui comunicat rezultatele unui raport privind acoperirea vaccinală în România, cu referire la declaraţiile repetate ale ministrului Sănătăţii, Florian Bodog şi anume, că la preluarea mandatului său, rata de vaccinare era de 15%.

Reprezentanţii medicilor de familie spun că rapoartele oficiale arată altceva şi că o deformare a realităţii nu ar face decât să dăuneze grav epidemiei de rujeolă

„Nu înţelegem cine îi dezinformează pe domnul Ministru şi pe domnul Prim Ministru, care a preluat cifrele, în condiţiile în care rapoartele oficiale spun altceva” se arată în comunicatul SNMF.

Conform raportului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) „Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale la vârsta de 18 luni pentru copiii născuţi în luna iulie, 2015” analiză efectuată în luna februarie 2017, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV)< o doză BCG – 96,8%> 3 doze hepatitic B pediatric – 92%> 3 doze DTP – 82,8%> 3 doze VPI – 82,8%> 3 doze Hib – 82,8% şi o doză ROR – 86,5%.

~n acelaşi documente al SNMF este citat şi raportul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) < „Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale cu 2 doze RRO (rujeolă, rubeolă, oreion) la vârsta de 5 ani , cu 2 doze RRO la vârsta de 7 ani şi cu dT (diftero tetanos) la vârsta de 14 ani. Analiza a fost efectuată în luna februarie 2017 şi cuprinde următoarele valori pentru acoperirea vaccinală< 2 doze RRO la varsta de 5 ani – 74,7%> 2 doze RRO la varsta de 5 ani – 74,5%> dT la varsta de 14 ani – 70%.

„În condiţiile în care în România evoluează o epidemie de rujeolă cu consecinţe dramatice, considerăm că deformarea realităţii nu ajută eforturilor de a salva vieţi. De asemenea, pe fondul lipsei cronice a vaccinurilor, în special a vaccinului hexavalent, considerăm că procente de 82,8% nu pot fi obţinute altfel decât cu implicare şi devotament din partea medicilor de familie!

Tentativa anumitor autorităţi naţionale sau judeţene de a încerca să culpabilizeze medicii de familie pentru acoperiri vaccinale scăzute este total nepotrivită în condiţiile în care, în aceste zile, aceste autorităţi trebuie să fie alături de medicii de familie şi să sprijine eforturile de a vaccina un număr cât mai mare de copii!” este semnalul tras de conducerea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

SNMF solicită Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să găsească soluţii pentru a atrage medicii de familie în zonele rurale astfel încât toată populaţia ţării să beneficieze de servicii medicale şi de servicii de vaccinare.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.