Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 02.33 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Iepurii mai profitabili decât vacile? 03.35 Street music festival 04.25 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 04.56 Performanţe fără recompense 05.25 Fior di Szatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.43 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 10.26 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Cum învingem deznădejdea? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 14.09 Teleshopping 14.25 Sport, meci de fotbal FC Olimpia- ASU Poli Timişoara 16.05 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Promovarea transporturilor alternative nepoluante 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinello Norbeto 17.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 18.40 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Medicii de familie corectează afirmaţiile ministrului Sănătăţii privind acoperirea vaccinală

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) prezintă în cadrul unui comunicat rezultatele unui raport privind acoperirea vaccinală în România, cu referire la declaraţiile repetate ale ministrului Sănătăţii, Florian Bodog şi anume, că la preluarea mandatului său, rata de vaccinare era de 15%.

Reprezentanţii medicilor de familie spun că rapoartele oficiale arată altceva şi că o deformare a realităţii nu ar face decât să dăuneze grav epidemiei de rujeolă

„Nu înţelegem cine îi dezinformează pe domnul Ministru şi pe domnul Prim Ministru, care a preluat cifrele, în condiţiile în care rapoartele oficiale spun altceva” se arată în comunicatul SNMF.

Conform raportului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) „Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale la vârsta de 18 luni pentru copiii născuţi în luna iulie, 2015” analiză efectuată în luna februarie 2017, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV)< o doză BCG – 96,8%> 3 doze hepatitic B pediatric – 92%> 3 doze DTP – 82,8%> 3 doze VPI – 82,8%> 3 doze Hib – 82,8% şi o doză ROR – 86,5%.

~n acelaşi documente al SNMF este citat şi raportul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) < „Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale cu 2 doze RRO (rujeolă, rubeolă, oreion) la vârsta de 5 ani , cu 2 doze RRO la vârsta de 7 ani şi cu dT (diftero tetanos) la vârsta de 14 ani. Analiza a fost efectuată în luna februarie 2017 şi cuprinde următoarele valori pentru acoperirea vaccinală< 2 doze RRO la varsta de 5 ani – 74,7%> 2 doze RRO la varsta de 5 ani – 74,5%> dT la varsta de 14 ani – 70%.

„În condiţiile în care în România evoluează o epidemie de rujeolă cu consecinţe dramatice, considerăm că deformarea realităţii nu ajută eforturilor de a salva vieţi. De asemenea, pe fondul lipsei cronice a vaccinurilor, în special a vaccinului hexavalent, considerăm că procente de 82,8% nu pot fi obţinute altfel decât cu implicare şi devotament din partea medicilor de familie!

Tentativa anumitor autorităţi naţionale sau judeţene de a încerca să culpabilizeze medicii de familie pentru acoperiri vaccinale scăzute este total nepotrivită în condiţiile în care, în aceste zile, aceste autorităţi trebuie să fie alături de medicii de familie şi să sprijine eforturile de a vaccina un număr cât mai mare de copii!” este semnalul tras de conducerea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

SNMF solicită Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să găsească soluţii pentru a atrage medicii de familie în zonele rurale astfel încât toată populaţia ţării să beneficieze de servicii medicale şi de servicii de vaccinare.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.