Masuri pentru activitatea ghizilor de turism | Informaţia Zilei

Măsuri pentru desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă pentru ghizii de turism

Scris de Cristina Bursuc, 19 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Federaţia Naţională a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) a elaborat, alături de partenerii săi, o serie de măsuri concrete şi eficiente pentru desfăşurarea activităţilor derulate de ghizii de turism în condiţii de siguranţă maximă, atât pentru ei, cât şi pentru turişti, o parte dintre acestea fiind acceptate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MMACA).

Consultările dintre FNGTR şi membrii săi au demarat încă din luna martie.

În condiţiile în care turismul este una dintre ramurile economice cele mai afectate de criza cauzată de pandemia generată de COVID-19, măsurile solicitate de FNGTR urmăresc modificarea şi completarea legislaţiei, prin norme şi proceduri specifice pentru ghizii de turism. O parte dintre măsurile propuse au fost acceptate şi urmează să fie implementate, iar Secretarul de Stat din cadrul Direcţiei Turism a Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a prezentat deja, parţial, aceste măsuri în mass-media.

Printre măsurile agreate se află cele generale (purtarea măştii, spălatul pe mâini, strănutatul în batistă de hârtie, distanţarea fizică de minimum 1,5 metri), valabile pe toată perioada activităţii turistice de însoţire, comunicarea acestora prin afişare în loc vizibil şi/sau atenţionare verbală fiind responsabilitatea ghidului.

De asemenea, în cazul obiectivelor turistice cu spaţii închise, ghidul este responsabil cu informarea grupului privind regulile de vizitare.

O altă măsură se referă la faptul că nu se recomandă însoţirea grupurilor mai mari de 20 persoane (urmând ca numărul acestora să poată fi crescut în funcţie de evoluţia măsurilor de relaxare).

„Se recomandă utilizarea mijloacelor online de rezervare, de emitere bilete şi de plată, evitându-se astfel la maximum contactul fizic şi plata numerar”, informează organizaţia care reprezintă ghizii de turism.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345