Update: Cum respectă sătmărenii obligativitatea purtării măştii? | Informaţia Zilei

Update: Cum respectă sătmărenii obligativitatea purtării măştii?

Scris de Mihai Sălceanu, 01 august 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Update: Sâmbătă, 1 august, reporterii Informaţia Zilei au fost în pieţele din municipiul Satu Mare pentru a vedea dacă se respectă hotărârea CJSU.

Marea majoritatea a oamenilor aveau măşti, dar erau şi echipaje de poliţie şi jandarmerie care atenţionau populaţia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vineri, 31 iulie 2020, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a adoptat Hotărârea nr. 21 privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, respectiv în pieţele şi târgurile din judeţ.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare.

Tot începând cu data de 1 august, de la ora 00,00, intră în vigoare Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

Astfel, se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate (terase), în intervalul orar 23.00-06.00. În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Grupul de coordonare a acţiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acţiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârşit de săptămână în zonele aglomerate şi cu risc ridicat de răpândire a virusului SARS-CoV-2.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 01 august 2020, ora 13:18

    Dimineaţa la ora 9 în piaţa mare nu era ţipenie de poliţai. Şi am stat o vreme acolo. Majoritatea oamenilor aveau mască. Dar la cum stăm cu epidemia chiar nu înţeleg de ce trebuia introdus la noi. În Bihor cu date mult mai proaste nu este de exemplu. Sau în Suceava.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517