19.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 04.00 Cultură cu Ioan Anițaș, invitat: Vasile Koter Laszlo. Titlul emisiunii: De la sculptura în lemn. La sculptura în piatră și os. 04.50 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 05.45 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiunii: Artă și bijuterii. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Florin Mureșan. 10.30 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Virgil Dragoș. Titlul emisiunii: Subvențiile anului 2019 și pregătirile pentru cele ale anului 2020. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Familia în fața provocărilor vieții. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Adrian Balaj. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Marți se prăznuiește hramul mic al bisericii romano-catolice din Sanislău

Scris de Eva Laczko, 10 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes se bucură de un respect aparte în comunitatea romano-catolică din Sanislău, iar din această cauză, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii se prăznuiește hramul mic al bisericii.

Vestea arătării Maicii Sfinte la Lourdes a ajuns repede în comitatul Sătmarului, astfel în zona Careiului foarte repede a început și cinstirea sa. Credincioșii s-au rugat mult la Maica Sfântă, cerându-i ajutorul în boli și necazuri. În cazul vindecărilor, enoriașii au făcut tăblițe de marmură cu inscripția „În semn de recunoștință Maicii Sfinte”, respectiv numele și data. În foarte multe locuri, aceste mici plachete care vorbesc despre istoria locală a religiei se mai regăsesc și la ora actuală. Multe biserici ale diecezei se pot mândri că și-au amenajat câte o mică grotă a arătărilor de la Lourdes, dar la Sanislău biserica Sfânta Maria Mică (Nașterea Sfintei Fecioare Maria) și-a ales să-și sărbătorească hramul mic în 11 februarie, ziua primei arătări de la Lourdes.

În ziua praznicului, azi, 11 februarie, slujbele festive vor fi oficiate de la orele 8:00 și 11:00, predicile fiind rostite de părintele dr. Ágoston Ferenc, parohul bisericii din Beltiug. La ambele Sfinte Liturghii toți enoriașii comunității, dar și pelerinii din alte localități, sunt așteptați cu mult drag.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.