Marţi se prăznuieşte hramul mic al bisericii romano-catolice din Sanislău | Informaţia Zilei

Marţi se prăznuieşte hramul mic al bisericii romano-catolice din Sanislău

Scris de Eva Laczko, 10 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes se bucură de un respect aparte în comunitatea romano-catolică din Sanislău, iar din această cauză, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii se prăznuieşte hramul mic al bisericii.

Vestea arătării Maicii Sfinte la Lourdes a ajuns repede în comitatul Sătmarului, astfel în zona Careiului foarte repede a început şi cinstirea sa. Credincioşii s-au rugat mult la Maica Sfântă, cerându-i ajutorul în boli şi necazuri. În cazul vindecărilor, enoriaşii au făcut tăbliţe de marmură cu inscripţia „În semn de recunoştinţă Maicii Sfinte”, respectiv numele şi data. În foarte multe locuri, aceste mici plachete care vorbesc despre istoria locală a religiei se mai regăsesc şi la ora actuală. Multe biserici ale diecezei se pot mândri că şi-au amenajat câte o mică grotă a arătărilor de la Lourdes, dar la Sanislău biserica Sfânta Maria Mică (Naşterea Sfintei Fecioare Maria) şi-a ales să-şi sărbătorească hramul mic în 11 februarie, ziua primei arătări de la Lourdes.

În ziua praznicului, azi, 11 februarie, slujbele festive vor fi oficiate de la orele 8:00 şi 11:00, predicile fiind rostite de părintele dr. Ágoston Ferenc, parohul bisericii din Beltiug. La ambele Sfinte Liturghii toţi enoriaşii comunităţii, dar şi pelerinii din alte localităţi, sunt aşteptaţi cu mult drag.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517