Marţi se împlinesc trei ani de când jurnalistul Mihai Ghenceanu a încetat din viaţă | Informaţia Zilei

Marţi se împlinesc trei ani de când jurnalistul Mihai Ghenceanu a încetat din viaţă

Scris de I. Z., 01 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 1 octombrie 2019 se împlinesc trei ani de când jurnalistul Mihai Ghenceanu a părăsit această lume.

Gheorghe Mihai Ghenceanu s-a născut pe data de 8 noiembrie 1950 în Satu Mare. În clasa a IX-a, fiind elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost cooptat în colectivul redacţional care a publicat primul număr al revistei liceului, „Luceafărul”, unde îi apar primele poezii. A lucrat după absolvirea liceului la Direcţia Muncii, apoi la UNIO Satu Mare. Îndată după revoluţie, adică la începutul anului 1990, s-a angajat la Gazeta de Nord-Vest ca redactor, unde a lucrat până în anul 1998, după care s-a transferat la cotidianul „Informaţia Zilei”.

Ca jurnalist, a scris cu predilecţie articole din domeniile economic, social şi politic. De asemenea, a fost realizator de emisiuni pe teme economice, rubrica “Mersul Economiei”, la postul de televiziune Informaţia TV. Timp de aproape 20 de ani a fost redactor la cotidianul „Informaţia Zilei”, unde a scris aproximativ 24.000 de materiale. A fost căsătorit cu Luiza-Doina din anul 1973 şi a avut o fiică, Andrada-Cristina.

Mihai Ghenceanu va rămâne mereu în memoria noastră.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colegii de la Informaţia Zilei

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345