Marmeladă de vişine | Informaţia Zilei

Marmeladă de vişine

Scris de I. Z., 27 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Se folosesc cantităţi egale de vişine fără sâmburi şi zahăr (la 1 kg de fructe se va adăuga 1 kg de zahăr), iar la fiecare kg de fructe zeama unei lămâi.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui blender se fac vişinele piure, care se pune pe foc iute cu zahărul şi cu sucul de lămâie, amestecând din când în când. În momentul în care începe să se îngroaşe, se amestecă mereu. Marmelada este gata fiartă când lingura lasă o dâră albă pe fundul cratiţei. Când se ia de pe foc, este recomandat să se pună o tablă sub cratiţă. Se pune în borcane sterilizate în cuptor, răcorite, de preferinţă la aceeaşi temperatură cu marmelada. Borcanele se acoperă cu celofan sau folie de plastic sau se utilizează capace metalice, dar numai când marmelada este complet rece (să nu se formeze condens), dar dacă faceţi cantitate mică, care se va consuma repede, se poate răci pe o tavă, iar apoi marmelada se taie cuburi. Se poate folosi perntru clătite, prăjituri, tartine, pe tăiţei cu nuci, sau pur şi simplu la micul dejun, pe pâine cu unt.

Abonează-te acum Online!
  1. Observator a spus: 28 octombrie 2019, ora 08:33

    Acuma e sezonul ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345