18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Maria Tripon, omagiată prin lansarea unei cărţi şi a unui DVD

Scris de Ionuţ Blăjean, 31 ianuarie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Felician Pop, Natalia Lazăr, Maria Tripon şi Nadia Fărcaş

Felician Pop, Natalia Lazăr, Maria Tripon şi Nadia Fărcaş

Centrul de Creaţie cu sediul pe strada 1 Decembrie 1918 a găzduit ieri, 30 ianuarie, un eveniment ce a cuprins mai multe manifestări. În centrul atenţiei a fost cântăreaţa de muzică populară oşenească Maria Tripon, personajul principal al cărţii lansate „Maria Tripon – Mesager al Ţării Oaşului, promotorul ţâpuriturilor oşeneşti”. Volumul este semnat de Vasile Bele, Cristina Bele, Gheorghe Ursan, Ramona Ursan şi prof. Florica Juraskso.

În jur de 60 de persoane au ţinut să fie aproape ieri de Maria Tripon, printre care şi mai mulţi oameni de cultură, sau cântăreţi. În deschidere Felician Pop, directorul Centrului de Creaţie i-a adresat cântăreţei cuvinte de laudă şi şi-a exprimat admiraţia faţă de munca pe care aceasta a depus-o în toţi aceşti ani. Acelaşi lucru l-au făcut şi Aurelia Fedorca – primarul din Negreşti Oaş, Natalia Lazăr – directoarea Casei de Cultură Negreşti Oaş, Vasile Bele şi Nadia Fărcaş de la Editura „Ecou Transilvan”. La eveniment i-am putut remarca şi pe Liviu Marta, directorul Muzeului Judeţean, Mircea Deac – directorul Şcolii de Arte. Văzând câtă lume i-a fost aproape ieri, Maria Tripon a declarat că se simte o privilegiată, o norocoasă, o alintată, şi că abia acum îşi dă seama câtă lume o iubeşte, câţi îi apreciază munca, oameni care au fost lângă ea atât la bine cât şi la rău.

Seara nu a fost lipsită de muzică şi voie bună, deoarece pe scenă au urcat mai apoi să încânte audienţa, printre alţii, Maria Tripon, Ana Holdiş Pop alături de fraţii Paşca, Nicolae Sabău din Cicârlău, Vasile Pop din Chioar, şi feciorii Mariei Tripon, Cristi şi Ionuţ.

Tot aici a fost lansat un DVD ce conţine 15 videoclipuri cu piese ale Mariei Tripon. Pe holul Centrului de Creaţie a putut fi admirată o expoziţie cu fotografii în care apare cântăreaţa, realizate de artistul Alex Pop.

Un material mai amplu legat de interpreta Maria Tripon va fi prezentat în suplimentul Informaţia de Duminică din 3 februarie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.