Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Mare înghesuială la repartizarea posturilor pe durată determinată pentru profesori. Inspectoratul Şcolar a afişat 1.462 de posturi

Scris de Vasile Nechita, 29 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Mare înghesuială la şedinţa publică pentru repartizarea posturilor din învăţământul sătmărean pe durată determinată, desfăşurată luni, 28 august 2017, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare.

În faţa clădirii instituţiei, în incinta porţii, cât şi pe holurile de la parter, am estimat că se aflau circa 150 de profesori în aşteptare. Ei urmau să intre, eşalonat, în sala amfiteatru, de la parter, unde aveau loc efectiv operaţiunile de repartizare pe posturi vacante. Dar pe lista posturilor pentru angajare pe perioadă determinată – actualizată în 25 august 2017, erau afişate 1.462 de posturi.

Organizatori

Repartizările se făceau de Sorin Precup, inspector şcolar de personal (managementul resurselor umane, într-un limbaj mai pretenţios), alături de Zoltan Kallos, inspector şcolar general adjunct, Sebastian Gherasim, consilier informatizare şi Sanda Raţiu, profesoară documentaristă şi bibliotecară, având sarcina de a asigura secretariatul şedinţei.

 

Alături de ei se afla şi Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare.
În sala dotată cu aparat de proiecţie video intrau succcesiv grupuri de profesori în funcţie de specializare. Ei au fost programaţi eşalonat, conform unui grafic, pe ore şi specializări. În acel moment, se aflau de faţă educatoare şi învăţători, secţiile română, maghiară şi germană.

Interviu cu inspectorul de prsonal

Am solicitat clarificări de la inspectorul şcolar Sorin Precup, pentru Informaţia TV.
Interlocutorul ne-a spus că în etapa precedentă au fost ocupate toate posturile pe perioadă nedeterminată, astfel că au rămas disponibile doar posturi pe perioadă determinată.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 29 august.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.