20.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 01.30 Cultură 02.30 Natura ne cheamă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coţ. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 05.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Ilyes. Titlul emisiunii: Zona metropolitană şi dezvoltarea comunelor limitrofe.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Ioan Marcel Malanca. Titlul emisiunii: Să cunoaştem protopopiatul Negreşti Oaş. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară 14.30 Teleshopping 15.00 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine. 17.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile.

Mare înghesuială la repartizarea posturilor pe durată determinată pentru profesori. Inspectoratul Şcolar a afişat 1.462 de posturi

Scris de Vasile Nechita, 29 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Mare înghesuială la şedinţa publică pentru repartizarea posturilor din învăţământul sătmărean pe durată determinată, desfăşurată luni, 28 august 2017, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare.

În faţa clădirii instituţiei, în incinta porţii, cât şi pe holurile de la parter, am estimat că se aflau circa 150 de profesori în aşteptare. Ei urmau să intre, eşalonat, în sala amfiteatru, de la parter, unde aveau loc efectiv operaţiunile de repartizare pe posturi vacante. Dar pe lista posturilor pentru angajare pe perioadă determinată – actualizată în 25 august 2017, erau afişate 1.462 de posturi.

Organizatori

Repartizările se făceau de Sorin Precup, inspector şcolar de personal (managementul resurselor umane, într-un limbaj mai pretenţios), alături de Zoltan Kallos, inspector şcolar general adjunct, Sebastian Gherasim, consilier informatizare şi Sanda Raţiu, profesoară documentaristă şi bibliotecară, având sarcina de a asigura secretariatul şedinţei.

 

Alături de ei se afla şi Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare.
În sala dotată cu aparat de proiecţie video intrau succcesiv grupuri de profesori în funcţie de specializare. Ei au fost programaţi eşalonat, conform unui grafic, pe ore şi specializări. În acel moment, se aflau de faţă educatoare şi învăţători, secţiile română, maghiară şi germană.

Interviu cu inspectorul de prsonal

Am solicitat clarificări de la inspectorul şcolar Sorin Precup, pentru Informaţia TV.
Interlocutorul ne-a spus că în etapa precedentă au fost ocupate toate posturile pe perioadă nedeterminată, astfel că au rămas disponibile doar posturi pe perioadă determinată.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 29 august.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.