Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 02.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga, titlul emisiunii: De ce este importantă consultaţia preventivă? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.35 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Viorel Câmpean, Alin Pop, titlul emisiunii: Competiţia carte internet 14.10 Teleshopping 14.27 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în resprectarea poruncilor dumnezeieşti 15.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.37 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 17.40 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 Colaj de colinde 23.30 Ştiri

Mare înghesuială la repartizarea posturilor pe durată determinată pentru profesori. Inspectoratul Şcolar a afişat 1.462 de posturi

Scris de Vasile Nechita, 29 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Repartizarea profesorilor pe posturile cu durata determinata

Mare înghesuială la şedinţa publică pentru repartizarea posturilor din învăţământul sătmărean pe durată determinată, desfăşurată luni, 28 august 2017, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare.

În faţa clădirii instituţiei, în incinta porţii, cât şi pe holurile de la parter, am estimat că se aflau circa 150 de profesori în aşteptare. Ei urmau să intre, eşalonat, în sala amfiteatru, de la parter, unde aveau loc efectiv operaţiunile de repartizare pe posturi vacante. Dar pe lista posturilor pentru angajare pe perioadă determinată – actualizată în 25 august 2017, erau afişate 1.462 de posturi.

Organizatori

Repartizările se făceau de Sorin Precup, inspector şcolar de personal (managementul resurselor umane, într-un limbaj mai pretenţios), alături de Zoltan Kallos, inspector şcolar general adjunct, Sebastian Gherasim, consilier informatizare şi Sanda Raţiu, profesoară documentaristă şi bibliotecară, având sarcina de a asigura secretariatul şedinţei.

 

Alături de ei se afla şi Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare.
În sala dotată cu aparat de proiecţie video intrau succcesiv grupuri de profesori în funcţie de specializare. Ei au fost programaţi eşalonat, conform unui grafic, pe ore şi specializări. În acel moment, se aflau de faţă educatoare şi învăţători, secţiile română, maghiară şi germană.

Interviu cu inspectorul de prsonal

Am solicitat clarificări de la inspectorul şcolar Sorin Precup, pentru Informaţia TV.
Interlocutorul ne-a spus că în etapa precedentă au fost ocupate toate posturile pe perioadă nedeterminată, astfel că au rămas disponibile doar posturi pe perioadă determinată.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 29 august.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.