Maraton de poezie românească la Castelul din Carei | Informaţia Zilei

Maraton de poezie românească la Castelul din Carei

Scris de Vasile Andreica, 11 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi a aniversării a 169 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu, Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcţiei de Cultură şi Sport a municipiului Carei, organizează cea de-a şasea ediţie a Maratonului poeziei româneşti. Evenimentul îşi propune popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor şi conştientizarea importanţei cunoaşterii propriilor valori culturale.

Maratonul poeziei româneşti se va desfăşura marţi, 15 ianuarie 2019, între orele 09:30 şi 14:00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, şi va consta într-un recital de poezie susţinut de elevi invitaţi de la instituţiile de învăţământ din municipiul Carei.

Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat. Doritorii pot recita chiar şi creaţii proprii sau chiar interpreta versuri care au fost transpuse muzical.

Ediţia din acest an mai aduce două surprize pregătite de organizatori: “poezia cu dedicaţie” şi “laboratorul de catrene”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345