MApN cere 8,5 milioane de euro penalităţi de la americani | Informaţia Zilei

MApN cere 8,5 milioane de euro penalităţi de la americani

Scris de I. Z., 04 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Apărării cere 8,5 milioane de euro cu titlu de penalităţi de la producătorul american de transportoare blindate Piranha 5, pentru întârzierea livrării blindatelor. Primele transportoare blindate Piranha 5 ar fi trebuit livrate încă din februarie 2019.

„Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi, având în vedere întârzierile la livrarea produselor. Sunt aproape 8 luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro” a declarat Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale. În total, armata română are de primit 227 de blindate Piranha. Potrivit ministrului Gabriel Leş, blindatele nu respectă cerinţele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate.

„La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanţă pe anumite subansamble făcute de către producător cu comisiile noastre de recepţie de la Statul Major al Forţelor Terestre. subansamblele respective nu au trecut testul de acceptanţă, nu respectă cerinţele ninime prevăzute în caietul de sarcini”, a adăugat ministrul apărării Gabriel Leş. Într-un comunicat de presă al ministerului Apărării se arată că „până la această dată, firma GDELS-Mowag nu a livrat nici un produs pe şasiu de transportor blindat pentru trupe Piranha V către Ministerul Apărării Naţionale”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345