Manifestări patriotice de Ziua Naţională la Şcoala Poiana Codrului | Informaţia Zilei

Manifestări patriotice de Ziua Naţională la Şcoala Poiana Codrului

Scris de Mihai Sălceanu, 29 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elevii au confecţionat steguleţe, şi-au expus lucrările şi au participat la diverse activităţi

Joi, 28 noiembrie, la Şcoala Gimnazială Poiana Codrului s-a marcat Ziua Naţională a României printr-o activitate cultural-artistică la care şi-au adus contribuţia atât elevii din clasele de gimnaziu cât şi din cele primare sub îndrumarea profesorului de istorie, Vendelin Glazer şi totodată prin expunerea unor materiale cu tentă patriotică, sub îndrumarea doamnei profesor pentru arte, Maria Chira.

La această activitate a participat prof. dr. Daniel Sanislai, directorul unităţii de învăţământ, profesorii diriginţi, învăţătoarele şi educatoarele şcolii impreună cu elevii, precum şi personalul auxiliar, cu alte cuvinte, toată şcoala.

„1 decembrie 1918” este ziua în care s-a vestit lumii, prin hotărârea Adunării Naţionale de la Alba Iulia unirea tuturor românilor sub sceptrul Regelui Ferdinand I.

Activitatea a început prin intonarea imnului de stat, după care a urmat prezentarea unui colaj istoric cu etapele pe care le-au parcurs provinciile româneşti, Basarabia, Bucovina şi Transilvania în realizarea idealului naţional „unirea într-un singur stat” – ROMÂNIA.

Apoi, a urmat un scurt program artistic, elevii îmbrăcaţi în straie de sărbătoare au interpretat cântece învăţate la orele de muzică şi au recitat poezii care i-au glorificau pe înaintaşii noştri.
Pe lângă acest program artistic, au fost prezentate materiale de artă plastică realizate în comun de elevii mai multor clase, fiecare încercând să-şi exprime sentimentul faţă de acel moment 1918 care a adus tuturor românilor împlinirea unui vis, cel al unui singur stat.

În clasele primare şi în grădiniţă s-au desfăşurat activităţi creative, s-au confecţionat steguleţe, insigne, s-au desenat şabloane tematice, punându-se la expoziţie toate lucrările.

Desigur, pentru cei mai mari, care au înţeles cu adevărat momentul, ziua a fost una plină de emoţii, de fericire şi totodată de mândria de a fi elev al acestei ţări, de dorinţa de a păstra obiceiurile şi tradiţiile româneşti specifice zonei noastre, fiind modele pentru cei mai mici, impregnându-le patriotismul şi iubirea de apropele său.

La final, directorul şcolii a ţinut un discurs, prin care, datelor istorice, le-a adăugat şi o valenţă geografică, subliniind însemnătatea spaţiului carpato-danubiano-pontic, atât la nivel naţional cât şi european, rolul României în lume şi a ceea ce înseamnă a fi român, încheind nu înainte de a le mulţumi tuturor şi de a-i felicita pe toţi cei implicaţi, făcându-le cadou o revistă de specialitate cu un mic suvenir pentru sărbătorile de iarnă care bat la uşă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517