Image 1
Image 2

Manifestări patriotice de Ziua Națională la Școala Poiana Codrului

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Elevii au confecționat stegulețe, și-au expus lucrările și au participat la diverse activități

Joi, 28 noiembrie, la Școala Gimnazială Poiana Codrului s-a marcat Ziua Națională a României printr-o activitate cultural-artistică la care și-au adus contribuția atât elevii din clasele de gimnaziu cât și din cele primare sub îndrumarea profesorului de istorie, Vendelin Glazer și totodată prin expunerea unor materiale cu tentă patriotică, sub îndrumarea doamnei profesor pentru arte, Maria Chira.

La această activitate a participat prof. dr. Daniel Sanislai, directorul unității de învățământ, profesorii diriginți, învățătoarele și educatoarele școlii impreună cu elevii, precum și personalul auxiliar, cu alte cuvinte, toată școala.

„1 decembrie 1918” este ziua în care s-a vestit lumii, prin hotărârea Adunării Naționale de la Alba Iulia unirea tuturor românilor sub sceptrul Regelui Ferdinand I.

Activitatea a început prin intonarea imnului de stat, după care a urmat prezentarea unui colaj istoric cu etapele pe care le-au parcurs provinciile românești, Basarabia, Bucovina și Transilvania în realizarea idealului național „unirea într-un singur stat” – ROMÂNIA.

Apoi, a urmat un scurt program artistic, elevii îmbrăcați în straie de sărbătoare au interpretat cântece învățate la orele de muzică și au recitat poezii care i-au glorificau pe înaintașii noștri.
Pe lângă acest program artistic, au fost prezentate materiale de artă plastică realizate în comun de elevii mai multor clase, fiecare încercând să-și exprime sentimentul față de acel moment 1918 care a adus tuturor românilor împlinirea unui vis, cel al unui singur stat.

În clasele primare și în grădiniță s-au desfășurat activități creative, s-au confecționat stegulețe, insigne, s-au desenat șabloane tematice, punându-se la expoziție toate lucrările.

Desigur, pentru cei mai mari, care au înțeles cu adevărat momentul, ziua a fost una plină de emoții, de fericire și totodată de mândria de a fi elev al acestei țări, de dorința de a păstra obiceiurile și tradițiile românești specifice zonei noastre, fiind modele pentru cei mai mici, impregnându-le patriotismul și iubirea de apropele său.

La final, directorul școlii a ținut un discurs, prin care, datelor istorice, le-a adăugat și o valență geografică, subliniind însemnătatea spațiului carpato-danubiano-pontic, atât la nivel național cât și european, rolul României în lume și a ceea ce înseamnă a fi român, încheind nu înainte de a le mulțumi tuturor și de a-i felicita pe toți cei implicați, făcându-le cadou o revistă de specialitate cu un mic suvenir pentru sărbătorile de iarnă care bat la ușă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with