





Ingrediente:
4 bucăţi de pulpe sau piept de pui, un dovleac de circa 1 kg, mai copt, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 2 linguri de făină, ulei, sare, bază pentru mâncăruri (delicat de casă).
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mare, sau se taie fâşii subţiri. Se sărează uşor şi se lasă aşa puţin, apoi se stoarce bine. Se pune la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt, sau în legătură, aşa cum este, în apă cât să acopere şi se fierbe circa 5 minute de la primul clocot. Din făină şi ulei se prepară un rântaş de cultare uşor aurie, fără boia, care se adaugă la dovleceii în fierbere. Se adaugă şi smântâna, se mai condimentează după gust şi se mai lasă puţin la fiert. Se serveşte cu carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată în prealabil cu sare şi piper.