Image 1
Image 2

Mâncare de dovleac cu pui prăjit

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 bucăți de pulpe sau piept de pui, un dovleac de circa 1 kg, mai copt, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 2 linguri de făină, ulei, sare, bază pentru mâncăruri (delicat de casă).

Mod de preparare:

Dovleacul se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii subțiri. Se sărează ușor și se lasă așa puțin, apoi se stoarce bine. Se pune la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt, sau în legătură, așa cum este, în apă cât să acopere și se fierbe circa 5 minute de la primul clocot. Din făină și ulei se prepară un rântaș de cultare ușor aurie, fără boia, care se adaugă la dovleceii în fierbere. Se adaugă și smântâna, se mai condimentează după gust și se mai lasă puțin la fiert. Se servește cu carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată în prealabil cu sare și piper.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețetă de iaurt făcut în casă

Rețetă de iaurt făcut în casă

Iaurtul, unul dintre cele mai vechi alimente fermentate, a fost descoperit accidental în piei de animale și a devenit popular la nivel mondial datorită beneficiilor sale pentru sănătate, fiind produs și consumat în diferite forme în întreaga lume.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

APERITIVE

Ardei Jalapeno înfășurați în bacon

Ardei Jalapeño este un aperitiv iubit de aproape toată lumea. Întotdeauna mi-a plăcut să ii servesc ca aperitiv pentru petrecerile de sărbători, deoarece sunt delicioași și foarte simplu de făcut. Nimic nu bate o combinație bună de brânză și condimente, iar rețeta mea de ardei jalapeño învelit cu backon nu este prea picant – așa că chiar și cele mai sensibile palate se pot bucura de ea!