Image 1
Image 2
Mâncare de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mâncare de cartofi
Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia).

    Mod de preparare

Toate legumele se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi se călesc împreună. Apoi, se daugă în cratiţă şi cartofii şi se călesc foarte puţin.

Se adaugă apă, astfel încât să fie acoperite toate legumele, iar apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsăm să fiarbă fără capac, până când scade apa. După ce s-au fiert cartofii, dăm cu telul de cartofi piure, dar nu mai mult de două ori.

La final se poate adăuga verdeaţă, după gust, sau se poate orna cu câteva felii de roşii.

Acest fel de mâncare este recomandat în zilele de post, ori celor vegetarieni, fiind foarte gustos şi săţios.
 Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

Pate de pește cu ceapă verde

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.