Mâncare de cartofi

Scris de Eva Laczko, 14 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mâncare de cartofi

Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia).

    Mod de preparare

Toate legumele se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi se călesc împreună. Apoi, se daugă în cratiţă şi cartofii şi se călesc foarte puţin.

Se adaugă apă, astfel încât să fie acoperite toate legumele, iar apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsăm să fiarbă fără capac, până când scade apa. După ce s-au fiert cartofii, dăm cu telul de cartofi piure, dar nu mai mult de două ori.

La final se poate adăuga verdeaţă, după gust, sau se poate orna cu câteva felii de roşii.

Acest fel de mâncare este recomandat în zilele de post, ori celor vegetarieni, fiind foarte gustos şi săţios.
 Poftă bună!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517