00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Turţ Băi şi-a sărbătorit hramul

Scris de Mirela Filimon, 09 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Duminică, 5 mai, la Mănăstirea “Sfântul Gheorghe” din Turţ Băi a fost mare sărbătoare. Lăcaşul de cult şi-a prăznuit hramul, iar cu această ocazie, s-a dovedit, încă o dată, că este neîncăpător pentru numărul mare de credincioşi care vin aici să se roage duminică de duminică.

Slujba de hram a fost săvârşită de părintele stareţ de la Mănăstirea Rohia, exarhul Macarie Motogna, părintele protopop al Protopopiatului Negreşti-Oaş, Marcel Malanca, părintele duhovnic Damian de la Mănăstire, precum şi de un frumos sobor de preoţi, veniţi din comunele învecinate.

Deşi vremea nu a ţinut cu cei care au venit să se roage la sfântul lăcaş, ca şi la praznicele din anii anteriori, sute sau poate chiar o mie de creştini au venit la marele praznic. Este vorba despre credincioşi din întreg judeţul, care au ajuns aici fie cu maşinile personale, fie cu autocarele închiriate. Alături de aceştia au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, directorul APIA Satu Mare, Virgil Dragoş, consilierii judeţeni Ioan Belbe şi Ioan Ciupac, primarul comunei Turţ, Ioan Irime, viceprimarul comunei Cămârzana, Ioan Pop, omul de afaceri Vasile Bud, precum şi consilieri locali din comunele Turţ şi Cămârzana.

La finalul slujbei, preoţii i-au împărtăşit pe copilaşii veniţi la hram cu părinţii, i-au miruit pe toţi cei prezenţi şi le-au dăruit iconiţe.

Mai apoi toţi creştinii au fost serviţi cu sarmale sau au luat parte la masa din trapeza mănăstirii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.