00.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Trăim cea de a IV-a revoluţie industrială? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Claudiu Ţinca, Emil Şuhani, Ştefan Ressler. Titlul emisiunii: Scandal în parlamentul României (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.00 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zaltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Trăim cea de a IV-a revoluţie industrială? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Claudiu Ţinca, Emil Şuhani, Ştefan Ressler. Titlul emisiunii: Scandal în parlamentul României (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 14.10 Teleshopping 14.30 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ghiţă Blidar. 16.50 Panoramic sportiv, cu Blejan Ionuţ, invitaţi: Sebastian Coţ, Marian Halas. Titlul emisiunii: Satu Mare găzduieşte în premieră campionatul naţional de judo U13. 17.30 Cultură, Concurs Samus Guit Art – Poesis,ediţia VIII 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Talk Show, cu Carol Erdos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, dr. Camilio Coste, şi-a dat demisia, dar Pataki Csaba n-a vrut să o accepte

Scris de Stela Cădar, 14 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dr. Marius Roatiş, şef Secţie Chirurgie Plastică şi Reparatorie, a fost desemnat director medical interimar. Conducerea administraţiei judeţului Satu Mare a aflat de lipsa medicamentelor abia în 10 mai, zi în care preşedintele Pataki Csaba se afla la Bucureşti. Pentru a rezolva criza, vineri dimineaţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Ioan Rus a adus un portbagaj de medicamente.
Acestea sunt doar câteva aspecte afirmate vineri, la ora 15, în cadrul conferinţei de presă susţinute de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, respectiv Ioan Rus.

Rus: Astăzi dimineaţă am venit cu portbagajul cu medicamentele

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a început prin a ne informa că joi, 11 mai, a petrecut 6 ore la spital, într-o şedinţă pe care a avut-o cu managerul, directorul medical, directorul economic şi personalul de la achiziţii. Asta după ce, susţine el, doar în 10 mai a aflat de criza de medicamente. „Am fost la spital mai mult decât majoritatea celor care au protestat”, a precizat Pataki.
Cei doi susţin că în cele 6 ore petrecute la spital au deblocat situaţia şi în mai puţin de 24 de ore au ajuns toate medicamentele necesare. „Astăzi dimineaţă am venit cu medicamentele în portbagaj”, a spus Ioan Rus. Fiind întrebat de unde a adus medicamentele, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a răspuns: „Am venit cu 1.350 de doze de medicamente de strictă necesitate. Le-am adus de la spitalul din Negreşti-Oaş, respectiv 750 de doze, 300 s-au asigurat de la spitalul din Carei şi 300 de la TBC, dar medicamentele cele mai importante le-am adus de la Negreşti-Oaş.”
Cei doi sunt de părere că problema majoră de la spital este lipsa de comunicare, dar lasă să se înţeleagă că această lipsă de comunicare este din vina medicilor. „După şedinţa de ieri (joi – n.r.), de la ora 18, în minută am prevăzut obligaţia părţii medicale de a ne da o listă cu ce tip de medicamente este nevoie în maximă urgenţă. Nu au reuşit. (…) Sigur că sunt probleme de comunicare, pentru că astăzi dimineaţă nu aveam scris un material din partea directorului medical în care să ne dea o listă de urgenţă. Vă spun că totul a fost verbal”, a spus vicepreşedintele Rus.

Pataki: Referatele de necesar au fost făcute în ianuarie

Cu privire la referatele de necesar, acestea au fost întocmite în luna ianuarie, perioadă în care manager interimar era dr. Dumitru Fanea, a subliniat Pataki Csaba. În continuare preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare i-a informat pe cei prezenţi că s-au pierdut acte între compartimente şi că acestea au fost găsite abia joi. În plus el a invocat şi lipsa de personal de la achiziţii.
Cu toate că a aflat despre protest încă de joi seara, când era în platoul postului de televiziune Informaţia TV, preşedintele Pataki afirmă că n-a fost informat şi că n-a fost invitat nici la consiliul medical. Joi seara, la ITV, el a lăsat să se înţeleagă că ar fi sabotată activitatea spitalului. Vineri a subliniat din nou că se încearcă tergiversarea înfiinţării unui laborator performant deoarece, spune el, după ce spitalul va avea un astfel de laborator ar putea fi afectată cifra de afaceri a unor laboratoare private care, unele dintre ele, au ca acţionari inclusiv medici care lucrează la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Cu privire la demisia dr. Dumitru Fanea din funcţia de director medical interimar, preşedintele CJ Satu Mare consideră că oricum acesta se afla de trei ori în incompatibilitate, fiind vicepreşedintele unei formaţiuni politice şi asociat la un laborator medical.
De asemenea Pataki a precizat că dacă nu va avea colaborare din partea angajaţilor spitalului ar putea apela la alte instituţii. „O să apelăm la alte tipuri de ajutoare dacă oamenii ăştia nu înţeleg. Cineva trebuie să plătească nu doar moral şi nu numai administrativ”, a subliniat vorbitorul.
De asemenea, Pataki Csaba i-a informat pe jurnaliştii prezenţi la conferinţă că managerul Camilio Coste şi-a dat demisia: „N-am acceptat-o până nu verific cine-i vinovat”. Pataki vrea să verifice dacă „echipa s-a autofaultat pentru a fi dat afară managerul”.

Abonează-te acum Online!
 1. Stelian Gavrilas a spus: 16 mai 2017, ora 18:03

  Demisia nu necesita aprobare sau respingere. Demisia este un act unilateral. Cel care isi da demisia mai poate fi retinut pe post un anumit numar de zile conform contractului si conform legii, dupa care contactul de munca inceteaza obligatoriu. Deci vorbele cu aprobarea demisiei sunt povesti.

 2. privat a spus: 16 mai 2017, ora 09:59

  demisia este un act unilateral de vointa, nu se aproba sau respinge, de unde povestea ca nu i-a acceptat demisia?

 3. Iorgu iordan a spus: 14 mai 2017, ora 19:32

  E clar !! Miza e laboratorul de analize (privat ) al spitalului care capuseaza bugetul spitalului de ani de zile !!In Satu Mare nu exista DNA? De ce sa plateasca Statul Roman mafia locala , pina cind !!??Pacat de pacienti , pacat de spital , pacat de acest om !!

 4. Iorgu iordan a spus: 14 mai 2017, ora 19:27

  E clar!!!mafia din spital nu vrea laborator de analize propriu si performant!! Aceasta e adevarata miza .Mizerabilii prefera sa capuseze statul Roman si sa perpetueze o situatue anacronica in detrimentul bolnavilor si a ministerului Sanatatii.Pacat de acest om …pacat de pacienti !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.