Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Majoritatea comunelor din judeţ au închis anul 2015 fără datorii

Scris de Ioan Aniţaş, 05 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Vasile Lang, primarul din Pomi

Vasile Lang, primarul din Pomi

La începult anului 2015, ca urmare a schimbării algortimului de stabilire a bugetelor locale, numeroase primării din judeţ, prin primari şi consilii locale au intrat în panică. Aşa cum se ştie, în prima parte a anului comunele care au socotit că pot să-şi asigure minimul de 1,5 milioane de lei n-au primit alocări bugetare, în vreme ce comunele mai sărace au primit în completare sume care să ajungă la 1,5 milioane de lei. Iată că potrivit informaţiilor furnizate de mai mulţi primari din judeţ, majoritatea comunelor au închis anul fără datorii, dar şi fără excedent. În cele ce urmează vă prezentăm câteva opinii ale primarilor intervievaţi.

Echilibrarea bugetelor s-a făcut în a doua parte a anului

Măsura privind stabilirea noilor norme de calculare a bugetelor locale a stârnit numeroase nemulţumiri în rândurile primarilor cărora nu li s-au dat bani. Această categorie de edili a acredita ideea că există interese de a frâna dezvoltarea aşezărilor mai mari şi susţinerea comunelor care din diverse motive nu-şi pot realiza nici fondurile necesare funcţionării. Existau temeri mai mult sau mai puţin justificate că acele comune sărace nu vor putea utiliza banii primiţi.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 5 ianuarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
  1. tot a spus: 06 ianuarie 2016, ora 15:14

    da, secretarul UAT Pomi este un profesionist, un om oe cinste

  2. Ujfaluši a spus: 05 ianuarie 2016, ora 12:30

    In comuna Pomi este cea mai buna echipa din administratia locala- primarul Vasile Lang si secretarul primariei Mircea Morar.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.