Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Majoritatea comunelor din judeţ au închis anul 2015 fără datorii

Scris de Ioan Aniţaş, 05 ianuarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Vasile Lang, primarul din Pomi

Vasile Lang, primarul din Pomi

La începult anului 2015, ca urmare a schimbării algortimului de stabilire a bugetelor locale, numeroase primării din judeţ, prin primari şi consilii locale au intrat în panică. Aşa cum se ştie, în prima parte a anului comunele care au socotit că pot să-şi asigure minimul de 1,5 milioane de lei n-au primit alocări bugetare, în vreme ce comunele mai sărace au primit în completare sume care să ajungă la 1,5 milioane de lei. Iată că potrivit informaţiilor furnizate de mai mulţi primari din judeţ, majoritatea comunelor au închis anul fără datorii, dar şi fără excedent. În cele ce urmează vă prezentăm câteva opinii ale primarilor intervievaţi.

Echilibrarea bugetelor s-a făcut în a doua parte a anului

Măsura privind stabilirea noilor norme de calculare a bugetelor locale a stârnit numeroase nemulţumiri în rândurile primarilor cărora nu li s-au dat bani. Această categorie de edili a acredita ideea că există interese de a frâna dezvoltarea aşezărilor mai mari şi susţinerea comunelor care din diverse motive nu-şi pot realiza nici fondurile necesare funcţionării. Existau temeri mai mult sau mai puţin justificate că acele comune sărace nu vor putea utiliza banii primiţi.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 5 ianuarie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. tot a spus: 06 ianuarie 2016, ora 15:14

    da, secretarul UAT Pomi este un profesionist, un om oe cinste

  2. Ujfaluši a spus: 05 ianuarie 2016, ora 12:30

    In comuna Pomi este cea mai buna echipa din administratia locala- primarul Vasile Lang si secretarul primariei Mircea Morar.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.