Maia Morgenstern prezintă „Janka”, duminică la Teatru

Scris de Vasile Andreica, 25 septembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Imagine din spectacol

Imagine din spectacol

    Duminică, 30 septembrie, de la ora 18, la Teatrul de Nord sătmărenii se vor putea reîntâlni cu renumita actriţă bucureşteană Maia Morgenstern, în spectacolul de teatru „JANKA”, de Oscar Speace, în traducerea lui Ioan J. Popescu. Regia artistică a spectacolului îi aparţine lui Toma Enache, editor de imagine fiind Cristi Săndulescu, iar regia muzicală este semnată de Patricia Prundea.

„Janka” este povestea unei femei din Sighetu Marmaţiei, supravieţuitoare a Holocaustului, scrisă chiar de fiul ei, Oscar Speace, acum producător de televiziune, scriitor si regizor american. Spectacolul a avut premiera în luna mai, la Sighetu Marmaţiei, şi a emoţionat până la lacrimi publicul. De atunci a mai fost prezentat în mai multe oraşe din ţară, bucurându-se de un succes deosebit.

Cunoscută pentru rolurile sale de la Teatrul Naţional şi Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti, dar şi pentru apariţiile în filme româneşti şi străine (memorabilă fiind în „Balanţa” şi în rolul Fecioarei Maria din „Patimile lui Hristos”), Maia Morgenstern a jucat de mai multe ori la Satu Mare, inclusiv alături de fiul ei Tudor Aaron Istodor. Acum însă avem ocazia s-o vedem evoluând singură, într-un recital actoricesc foarte bogat în semnificaţie, pe un text dramatic şi emoţionant deopotrivă.

Biletul costă 30 lei şi poate fi procurat de la Agenţia de Mică Publicitate a ziarului nostru, ca şi de la Agenţia Teatrală. Fondurile adunate vor fi donate întru ajutorarea copiilor cu autism, prin Clubul Rotary Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517