17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare

Scris de Mihaela Ghiţă, 19 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare

Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare

Asociaţia Pro Consumatori a finalizat de curând un studiu prin care a analizat 20 de sortimente de salam de vară. Acest studiu face parte din  Campania Naţională de Informare şi Educare:”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Rezultatele cercetării arată că în 100 de grame de salam de vară se regăsesc 37 grame grăsimi şi 3 grame sare, iar la 30% din sortimentele analizate nu se regăseşte carnea de vită în reţeta acestora.

La numai 25% din produsele analizate se menţionează tipul de fum folosit la afumarea acestora şi anume fum natural obţinut din lemn de fag. „Acest lucru ne îndreptăţeşte să credem că la celelalte produse s-a utilizat fum lichid, care de cele mai multe ori este injectat în masa produsului pentru a potenţa gustul, mirosul şi a creşte  termenul de valabilitate. Însă, fumul lichid conţine gudron, hidrocarburi aromatice policiclice şi alte substanţe chimice care pot afecta ficatul, pancreasul şi chiar pot genera anumite forme de cancer”, avertizează autorii studiului.

De altfel, specialiştii recomandă evitarea salamurilor de vară cu un conţinut mai mare de 2,5 grame sare şi peste 30 grame grăsimi în 100 grame produs. Ei spun că acele persoane care consumă o cantitate de sare mai mare decât media au o presiune sanguină mai mare şi au un risc crescut de hipertensiune arterială.

Abonează-te acum Online!
  1. ciprian a spus: 20 iunie 2017, ora 10:18

    Bun si cu ce ne ajuta pe noi consumatorii acest articol din care lipsesc: denumirea produselor, producatori, unitati in care se desfac aceste produse. Totul este „in general”…articol fara valoare copiat din vreo statistica pentru a umple o pagina

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.