Image 1
Image 2

Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare

Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare
Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare
Mai multe sortimente de salam de vară, pline de grăsimi şi sare

Asociaţia Pro Consumatori a finalizat de curând un studiu prin care a analizat 20 de sortimente de salam de vară. Acest studiu face parte din  Campania Naţională de Informare şi Educare:”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Rezultatele cercetării arată că în 100 de grame de salam de vară se regăsesc 37 grame grăsimi şi 3 grame sare, iar la 30% din sortimentele analizate nu se regăseşte carnea de vită în reţeta acestora.

La numai 25% din produsele analizate se menţionează tipul de fum folosit la afumarea acestora şi anume fum natural obţinut din lemn de fag. “Acest lucru ne îndreptăţeşte să credem că la celelalte produse s-a utilizat fum lichid, care de cele mai multe ori este injectat în masa produsului pentru a potenţa gustul, mirosul şi a creşte  termenul de valabilitate. Însă, fumul lichid conţine gudron, hidrocarburi aromatice policiclice şi alte substanţe chimice care pot afecta ficatul, pancreasul şi chiar pot genera anumite forme de cancer”, avertizează autorii studiului.

De altfel, specialiştii recomandă evitarea salamurilor de vară cu un conţinut mai mare de 2,5 grame sare şi peste 30 grame grăsimi în 100 grame produs. Ei spun că acele persoane care consumă o cantitate de sare mai mare decât media au o presiune sanguină mai mare şi au un risc crescut de hipertensiune arterială.

1 comentariu

  1. Bun si cu ce ne ajuta pe noi consumatorii acest articol din care lipsesc: denumirea produselor, producatori, unitati in care se desfac aceste produse. Totul este “in general”…articol fara valoare copiat din vreo statistica pentru a umple o pagina

Lasă un răspuns