Mai mult de 100 de companii din UE operează încă în Rusia

Scris de Cristina Bursuc, 22 iunie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 100 de companii din ţările Uniunii Europene continuă să opereze în Rusia la aproape patru luni după ce invazia Ucrainei a declanşat o serie de sancţiuni internaţionale împotriva Moscovei, arată un studiu citat de Bloomberg.

Cele 116 companii din UE reprezintă aproape jumătate din cele 247 de firme multinaţionale care încă îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în pofida presiunilor publice tot mai mari de a pedepsi regimul preşedintelui Vladimir Putin pentru atac, potrivit cercetării efectuate la Yale Chief Executive Leadership Institute.

Studiul urmează unui raport al unui think-tank rus afiliat statului, care a declarat săptămâna trecută că mai mult de jumătate din cele 5.000 de companii străine care lucrează în ţară nu au anunţat nicio restricţie asupra operaţiunilor lor locale şi continuă să angajeze 2 milioane de persoane. Potrivit studiului, doar 90 de companii, în principal din sectoarele de consultanţă şi IT, şi-au lichidat afacerile şi şi-au transferat angajaţii în alte ţări.

Interesant este că cercetătorii de la Yale Chief Executive Leadership Institute au publicat în luna mai o lucrare care arată că, pentru majoritatea companiilor care părăsesc Rusia, câştigurile de pe piaţa bursieră au depăşit cu mult costul ieşirii din ţară.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517