00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Mai greşeşte şi mielul blând

Scris de Dumitru Păcuraru, 20 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poţi ajunge în mijlocul unui scandal şi dacă îţi propui să fii blând ca mielul. Viaţa politică este atât de tumultuoasă încât simplul fapt că faci parte dintr-un partid te încadrează într-o tabără cu reguli militarizate. Datorită revoluţiei fiscale nu doar politicienii, împreună cu sutele de mii de membri înscrişi în partide, sunt persoane active public. Legea salarizării obligă fiecare cetăţean să aibă un punct de vedere, îl scoate din obişnuinţa de zi cu zi.

PSD a reuşit să tulbure întreaga societate. Nu a lăsat nici măcar un colţişor netulburat. Putem începe de unde vrem. Despre Justiţie, despre scandalul în care este târâtă DNA, nu mai are rost să vorbim. Despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat ce să mai spunem? A pus în dificultate pe toată lumea, şi pe angajaţi şi pe angajatori. Şi este vorba despre milioane de cetăţeni. Şi pentru că se porneşte dezbaterea pe legea pensiilor urmează să mai intre în horă alte cinci milioane de persoane.

Prin ordonanţa 600 a deranjat câteva sute de mii de cetăţeni cu ocupaţii liberale, artişti, scriitori, liberi profesionişti, actori etc. Nu au scăpat nici poliţiştii. Nu ştiu nici ei la ce să se aştepte. A mai rămas un domeniu neatins? Nu mai punem la socoteală consecinţele reformelor iniţiate de guvernul PSD-ALDE: creşterea preţurilor, majorarea dobânzilor, inflaţia şi alte nenorociri de ordin financiar care afectează întreaga populaţie a României.

În toată această harababură două personaje sunt liniştite. Preşedintele Iohannis pleacă liniştit la schi, după ce s-a odihnit pe o plajă exotică. Liniştită vrea să pară şi Viorica Dăncilă, care şi-a propus să fie o persoană neconflictuală, fidelă, blândă. Şi totuşi, nici unul nici altul nu pot scăpa, nu se pot ascunde în oaze de linişte autoimpuse.

Având imunitate absolută, preşedintele îşi poate permite să facă ce vrea. Singura lui grijă este dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat. Primul ministru, prin natura funcţiei, este obligat să fie o persoană activă zi de zi. În ciuda a ceea ce şi-a propus, să fie o persoană neconflictuală, doamna prim ministru este chemată în faţa unei comisii, un fel de curte marţială care nu iartă nimic.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat la o declaraţie a premierului prin care îi făcea „autişti” pe europarlamentarii din opoziţie. „Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”. Prin această declaraţie a înţeles primul ministru, fost europarlamentar, să se implice în scandalul pe legile justiţiei.

CNCD nu este interesat de „oamenii de bună credinţă”, o formulă din anii ’90 lansată de Ion Iliescu prin care desemna susţinătorii lui. Consiliul a fost deranjat de cuvântul „autişti”. Autismul este o boală a copiilor care se manifestă prin lipsa de atenţie faţă de tot ce se întâmplă în jur, prin ruperea de realitatea din jur.

PSD a reuşit perfomanţa de a face pe toată lumea foarte atent la realitatea din jur. Nu ştim în ce măsură şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Dar, indiferent de ce face sau nu face, nimeni nu îndrăzneşte să-l facă aşa cum i-a făcut premierul Dăncilă pe europarlamentari. Datorită existenţei CNCD, un cuvânt tabu se dovedeşte mai tare decât realitatea. În acelaşi timp ne-am înfundat atât de mult în scandaluri încât şi mieii blânzi, fără voia lor, se integrează în haitele din ce în ce mai sălbatice.

Abonează-te acum Online!