24.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.45 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Criza forţi de muncă în judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Fiţi sarea pământului. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 14.00 Teleshopping 14.15 Cultură 16.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 17.00 Cultură 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase.

Mai greşeşte şi mielul blând

Scris de Dumitru Păcuraru, 20 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poţi ajunge în mijlocul unui scandal şi dacă îţi propui să fii blând ca mielul. Viaţa politică este atât de tumultuoasă încât simplul fapt că faci parte dintr-un partid te încadrează într-o tabără cu reguli militarizate. Datorită revoluţiei fiscale nu doar politicienii, împreună cu sutele de mii de membri înscrişi în partide, sunt persoane active public. Legea salarizării obligă fiecare cetăţean să aibă un punct de vedere, îl scoate din obişnuinţa de zi cu zi.

PSD a reuşit să tulbure întreaga societate. Nu a lăsat nici măcar un colţişor netulburat. Putem începe de unde vrem. Despre Justiţie, despre scandalul în care este târâtă DNA, nu mai are rost să vorbim. Despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat ce să mai spunem? A pus în dificultate pe toată lumea, şi pe angajaţi şi pe angajatori. Şi este vorba despre milioane de cetăţeni. Şi pentru că se porneşte dezbaterea pe legea pensiilor urmează să mai intre în horă alte cinci milioane de persoane.

Prin ordonanţa 600 a deranjat câteva sute de mii de cetăţeni cu ocupaţii liberale, artişti, scriitori, liberi profesionişti, actori etc. Nu au scăpat nici poliţiştii. Nu ştiu nici ei la ce să se aştepte. A mai rămas un domeniu neatins? Nu mai punem la socoteală consecinţele reformelor iniţiate de guvernul PSD-ALDE: creşterea preţurilor, majorarea dobânzilor, inflaţia şi alte nenorociri de ordin financiar care afectează întreaga populaţie a României.

În toată această harababură două personaje sunt liniştite. Preşedintele Iohannis pleacă liniştit la schi, după ce s-a odihnit pe o plajă exotică. Liniştită vrea să pară şi Viorica Dăncilă, care şi-a propus să fie o persoană neconflictuală, fidelă, blândă. Şi totuşi, nici unul nici altul nu pot scăpa, nu se pot ascunde în oaze de linişte autoimpuse.

Având imunitate absolută, preşedintele îşi poate permite să facă ce vrea. Singura lui grijă este dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat. Primul ministru, prin natura funcţiei, este obligat să fie o persoană activă zi de zi. În ciuda a ceea ce şi-a propus, să fie o persoană neconflictuală, doamna prim ministru este chemată în faţa unei comisii, un fel de curte marţială care nu iartă nimic.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat la o declaraţie a premierului prin care îi făcea „autişti” pe europarlamentarii din opoziţie. „Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”. Prin această declaraţie a înţeles primul ministru, fost europarlamentar, să se implice în scandalul pe legile justiţiei.

CNCD nu este interesat de „oamenii de bună credinţă”, o formulă din anii ’90 lansată de Ion Iliescu prin care desemna susţinătorii lui. Consiliul a fost deranjat de cuvântul „autişti”. Autismul este o boală a copiilor care se manifestă prin lipsa de atenţie faţă de tot ce se întâmplă în jur, prin ruperea de realitatea din jur.

PSD a reuşit perfomanţa de a face pe toată lumea foarte atent la realitatea din jur. Nu ştim în ce măsură şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Dar, indiferent de ce face sau nu face, nimeni nu îndrăzneşte să-l facă aşa cum i-a făcut premierul Dăncilă pe europarlamentari. Datorită existenţei CNCD, un cuvânt tabu se dovedeşte mai tare decât realitatea. În acelaşi timp ne-am înfundat atât de mult în scandaluri încât şi mieii blânzi, fără voia lor, se integrează în haitele din ce în ce mai sălbatice.

Abonează-te acum Online!