26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Mai doriţi handbal şi volei la CSM Satu Mare?

Scris de Ionuţ Blăjean, 20 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Suplimentarea bugetului este amânată, iar cele două secţii nu vor putea începe sezonul 2017-2018

Sportul sătmărean are şanse mari să fie mai sărac din toamnă. Prezent la emisiunea Panoramic Sportiv la mijlocul lunii iunie, Vasile Fogel preciza la Informaţia TV că secţiile de handbal masculin şi volei feminin de la CSM Satu Mare au activitatea suspendată. La o lună distanţă, veştile nu sunt deloc sunt îmbucurătoare. Mai mult, s-a “cimentat” ideea dispariţiei celor două secţii din cadrul CSM, cel puţin pentru sezonul 2017-2018.

Preşedintele clubului susţine în continuare că nu se mai doreşte handbal şi volei la CSM, doar baschetul feminin ca sport de echipă. În aceste condiţii publicul sătmărean, iubitor de handbal şi volei, va avea de suferit. Nu va mai avea ocazia să-şi petreacă timpul liber urmărind meciuri, fie ele şi de eşalon secund. De asemenea vor avea de suferit sportivii şi antrenorii sătmăreni, mai tineri sau mai în vârstă, pentru care CSM Satu Mare era un loc de muncă unde să-şi câştige existenţa.

“Vom avea doar baschetul feminin ca joc de echipă. Am făcut o înaintare către Comitetul director, către primar, către Consiliul Local. Am cerut 400.000 lei pentru handbal şi volei, până în 31 decembrie 2017. Am menţionat că dacă nu se poate aloca această sumă, atunci măcar 250.000 lei pentru handbal. Dar nu s-a aprobat. Am în scris hârtia prin care mi s-a spus că nu se poate. Unii nu agreează ideea, să nu fie handbal şi volei, nici eu, dar asta este. Activităţile la aceste două secţii sunt momentan suspedante. Dacă vom vrea să facem echipe anul viitor nu vom avea cum. Voleibalistele pleacă la facultate, iar handbaliştii îşi caută alte cluburi. Hotărârea a fost luată de Comitetul director după care de Consiliul Local prin semnătura primarului. Ni s-a confirmat că nu există posibilităţi de finanţare a acestor două secţii. Ca joc de echipă se va merge doar pe baschet”, ne-a spus Vasile Fogel, preşedintele de la CSM Satu Mare.

Am încercat să-l contactăm pe primarul Gabor Kereskenyi însă ni s-a spus că se află în concediu. Totuşi am primit un răspuns din partea Primăriei Satu Mare, pe care-l redăm în cele ce urmează.

“Primăria municipiului Satu Mare doreşte în continuare să susţină activitatea clubului, doar că în momentul de faţă considerăm că nu este oportun să alocăm bani pentru funcţionarea acestor secţii, în baza unor chestiuni ce privesc activitatea financiară a clubului. Se fac verificări, iar până la finalizarea lor nu se vor mai aloca alţi bani. Clubul are bani pentru funcţionare, dar pentru moment s-a amânat suplimentarea bugetului pentru cele două secţii. Nu s-au oprit cheltuielile de funcţionare, banii pentru club au fost aprobaţi în luna martie pentru tot anul”, ne-a transmis ofiţerul de presă al Primăriei, Alexandra Podină.

Dar controalele şi verificările, care se pare că nu ţin de Primăria Satu Mare, s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă. Amintim că handbaliştii au retrogradat în eşalonul al doilea la capătul sezonul trecut, iar voleibalistele au rămas în Divizia A2. Dacă situaţia s-ar schimba rapid, ar fi timp suficient pentru formarea unor echipe având în vedere că sezonul următor debutează abia în toamnă. Dar semnele sunt tot mai clare şi se pare că sute de sătmăreni nu vor mai avea ocazia să urmărească acasă sporturile favorite la un nivel totuşi înalt.

În altă ordine de idei, Vasile Fogel ne-a transmis că săptămâna viitoare se va organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vom afla numele baschetbalistelor de la CSM Satu Mare cu care se va ataca medalia de aur în sezonul 2017-2018 din Liga Naţională.

Ca urmare, lansăm următoarea întrebare:

 

Mai doriţi handbal şi volei la CSM Satu Mare?

Abonează-te acum Online!
 1. adi a spus: 24 iulie 2017, ora 08:53

  Desfintati OLIMPIA ca si asa este locul unde se scurg banii catre buzunarele unora si altora si este o echipa de ciurli burli fara nici un rezultat plin cu udmr-isti la conducere

 2. Suporter a spus: 21 iulie 2017, ora 17:10

  Dupa atatia ani in care am avut echipa de handbal si volei tocmai acum s-au găsit sa le desfiinţeze. Nu e normal sa ia decizii Asa, fara sa ceara părerea oamenilor din acest oras. La handbal zic ca s-au cheltuit mulţi bani,dar erau cele mai mici salariu din liga naţională. Dacă stiau ca se ajunge aici, mai bine rămâneau in divizie si ar fi promovat, de cat sa fie asa nemultumiti cei din primărie dupa un sezon in care dupa parerea mea au făcut tot posibilul sa ramana in prima liga. La volei fetele cu puţini bani ar putea face o figura frumoasă. Nu lasati aceste doua sporturi sa moară! Poate la urmatoarea campanie electorala o sa fim mai atenti pe cine votăm daca udmr’ul ne desfiinţează echipele..si Eu care credeam ca ei o să ajute mai mult sportul.

 3. unu a spus: 21 iulie 2017, ora 16:25

  cum iau decizii de desfiintare a celor doua sectii pe banii nostri? nui intreaba nimeni de ce sau inscris cu handbalul in liga nationala? cati bani au cheltuit cu salariile de 2000 de euro pe luna? de ce lau numit in functia de presedinte pe acest ,,profesionist in alcool,, si ia dat sute de mii de lei sai pape? parca e clubul lor a udmr-eului au facut ce au vrut cu banii nostri! si daca nu iau titlu la baschet se sterg pe maini si-l desfiinteaza? domnule presedinte e pentru prima data cand aud ca se suspenda o echipa momentan!!! se vede cat de habarnisti sunteti! mai bine te-ai lasa si ai continua sa faci ce sti mai bine adica ,,SA BEI!!!

 4. Pop Nikoletta a spus: 21 iulie 2017, ora 14:56

  Bine înţeles ca au avea banii şi pentru celalalte doua secţii.. ideea este ca nu vor sa ne plătească! Noi (voleiul) care am avea rezultate am putea promova cu puţin ajutor din partea clubului .. dar nu sunt şanse !

 5. Dac Bulibas a spus: 21 iulie 2017, ora 13:20

  Propunerea mea ar fi sa se renunte la „echipa ” de fotbal Olimpia si o sa ramana suficienti bani pt. ceilalti.

 6. satmarean a spus: 21 iulie 2017, ora 11:49

  Bine punctat.

 7. satmarean a spus: 21 iulie 2017, ora 11:49

  Bine punctat.

 8. Prof.Ioan Sabau a spus: 21 iulie 2017, ora 11:47

  Primarul si ceilalti conducatori,atunci cand ar trebui sa fie la post,chiar arunci sunt plecati !Bravo tovarasi,daca sunt bani de ce nu lasati cele doua sectii sa activeze.Deocamdata voleiul a avut rezultate !Sugestia mea ca fost in voleiul satmarean sa nu-l lasati deoparte,mult succes !

 9. Prof.Ioan Sabau a spus: 21 iulie 2017, ora 11:47

  Primarul si ceilalti conducatori,atunci cand ar trebui sa fie la post,chiar arunci sunt plecati !Bravo tovarasi,daca sunt bani de ce nu lasati cele doua sectii sa activeze.Deocamdata voleiul a avut rezultate !Sugestia mea ca fost in voleiul satmarean sa nu-l lasati deoparte,mult succes !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.