Magazinul CBA Nord Vest, amendat de Protecţia Consumatorilor

Scris de I. Z., 10 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a efectuat o acţiune de control la SC CBA Nord Vest SRL Satu Mare, pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare la comercializarea si depozitarea produselor alimentare si nealimentare.
În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sanctionat contravenţional cu amendă în cuantum de 8.000 lei, un avertisment si s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a utilizarii agregatelor frigorifice la unitatea verificată, până la remedierea deficienţlor.

Dintre cele mai importante nereguli, menţionăm:
• utilizarea unor frigidere si congelatoare neigienizate, atât în interior, cât şi în exterior, cu aglomerări de praf la chedere şi pe margini, cu lichide scurse, cu depuneri masive de gheaţă
• nerespectarea temperaturii de păstrare stabilită de producător pentru produsele lactate si congelate
• lipsa traducerii în limba română a etichetelor unor produse alimentare din import
• lipsa informarii consumatorilor privind perioada de reduceri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517