Image 1
Image 2

Macron va discuta cu Iohannis despre forța de muncă ieftină din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, va efectua, pe 24 august, o vizită în România, la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială.

 

Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate.

La finalul întrevederii cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună, notează Mediafax.

Vizita a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de preşedinţii României şi Franţei în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Emmanuel Macron a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis de a continua dialogul la Bucureşti.

Emmanuel Macron va aborda subiectul forţei de muncă ieftine în cadrul vizitei din Europa de Est

Preşedintele francez Emmanuel Macron va solicita norme mai bune pentru lucrătorii francezi în condiţiile unei concurenţe neloiale a forţei de muncă din Europa de Est, în timpul unei vizite pe care o va efectua în regiune în perioada 23-25 august, a declarat luni un oficial francez citat de Reuters.

Macron s-a angajat să ia măsuri pentru a contracara “dumpingul social” în Franţa, metodă prin care companiile folosesc forţă de muncă mai ieftină din statele mai sărace din Europa de Est şi ameninţă locurile de muncă ale lucrătorilor francezi.

Oficialul francez a declarat, sub protecţia anonimatului, că Emmanuel Macron va milita pentru reguli mai stricte privind piaţa muncii în timpul călătoriei sale în Austria, România şi Bulgaria, în perioada 23-25 august, când va purta discuţii şi cu premierii din Cehia şi Slovacia.

Oficialul a descris vizita preşedintelui francez drept “un simbol important, deoarece aceste ţări au fost neglijate sau ignorate în trecut de către Franţa sau, cel puţin, se simt ca şi cum aşa au stat lucrurile”.

Statele din Uniunea Europeană au viziuni diferite privind regulile conform cărora, de exemplu, un şofer de camion din Bulgaria sau un zidar din Lituania poate lucra în Franţa pentru o perioadă limitată de timp şi pentru un salariu de la nivelul celor din Europa de Est, adesea sub nivelul minim garantat în Europa de Vest.

Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia susţin că ar trebui să li se permită să concureze la preţuri mai mici – la fel precum statele mai dezvoltate din UE concurează privind produsele de calitate – pentru a recupera diferenţele create după decenii de stagnare comunistă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with