Image 1
Image 2

Macaroane cu şuncă la cuptor

Macaroane cu sunculita
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Macaroane cu sunculita
Macaroane cu sunculita

Ingrediente:

– 3-400 g de şuncă afumată (chiar şi fiartă),

– 500 g macaroane sau tăiţei,

– 300 g caşcaval răzuit,

– 5 ouă,

– 400 g de smântână,

– ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Carnea se taie cubuleţe mărunte şi se prăjeşte uşor în ulei. Macaroanele se fierb în apă uşor sărată, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se strecoară, apoi se amestecă cu circa 2/3 din caşcaval şi cu carnea prăjită şi scoasă din ulei. Ouăle se bat bine cu un pic de piper şi se amestecă şi ele cu macaroanrele. O tavă termorezistentă se unge cu uleiul în care s-a prăjit carnea, apoi se aşează în ea compoziţia anterior preparată. Se toarnă peste ea şi smântâna şi se pune în cuptorul preîncălzit. Când smântâna începe să se coloreze spre gălbui, se presară peste ea şi restul de caşcaval şi se pune înapoi la cuptor, până când caşcavalul se topeşte complet. După ce se scoate de la cuptor se feliază şi se poate servi cu (sau fără) adaos de smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with