Lupta pentru propria doctrină

Scris de Dumitru Păcuraru, 01 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Rotativa din luna mai oferă celor două partide ocazia de a-şi prezenta programul general, doctrina care face din PSD un partid de stânga, iar din PNL un partid de dreapta.

S-a declanşat o adevărată campanie electorală care cuprinde doar cele două partide. Dincolo de numele miniştrilor care nu vor mai face parte din guvernul condus de Marcel Ciolacu, fiecare partid enunţă principiile pe care le apără şi după care se conduce.

PSD, conform naturii sale are obligaţia doctrinară de a milita pentru dreptate socială, având la bază principiile egalităţii şi dreptăţii sociale. De aici până la egalitarism şi populism nu este decât un pas. Pe care PSD îl face indiferent de situaţia economică, indiferent de cine este condus.

Un lucru care îl opune unui partid ca PNL este dorinţa de a limita puterea şi influenţa marilor firme, a giganţilor economici. De aici izvorăşte măsura anunţată de liderul PSD Marcel Ciolacu de a introduce o taxă de 1% pe cifra de afaceri a firmelor mari. Tot de aici decurge şi propunerea de a creşte procentul de impozitare a dividentelor. Prin urmare, niciun patron al unei firme, mare, mijlocie sau mică, în general nu votează un partid de stânga. Cum se spune, dreapta adună, iar stânga împrăştie.

Mai multe în ediţia tipărită şi în formatul pdf, pentru abonaţi. 

 

Abonează-te acum Online!