20.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 04.00 Recital de pian 05.00 Cultură - File din istoria cenaclului Afirmarea. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextual globalizării. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ansamblul Transilvania. 10.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Capcanele mentale. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Simion Bărnuţiu, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Greii PNL s-au întâlnit cu preşedintele.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Cultură cu Ioana Vladimirescu, invitati: Formaţia Nostalgia din Carei. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Luni începe tabăra de creaţie “Pe uliţele satului” la Muzeul în Aer Liber Negreşti

Primele evenimente organizate sub brandul Zestrea Oaşului încep luni, 29 iulie, la Negreşti-Oaş cu o incursiune în lumea satului oşenesc, o tabără de creaţie gratuită pentru copiii şi adolescenţii din Negreşti-Oaş.

Tabăra de creaţie intitulată “Pe uliţele satului, la Muzeul în Aer Liber al Ţării Oaşului” se desfăşoară în perioada 28 iulie – 16 august şi va cuprinde nu mai puţin de 25 de ateliere meşteşugăreşti şi de creaţie, activităţi recreative şi de voluntariat. Tabăra va culmina cu un spectacol de teatru pentru copii, urmat de noaptea luminilor.

Programul a fost astfel conceput încât fiecare copil din Negreşti-Oaş să aibă ocazia să participe cel puţin la o activitate care îi este pe plac, la ateliere fiind invitaţi şi părinţii sau bunicii.

”Am gândit aceste ateliere astfel încât să oferim şansa de a participa fiecărui copil, dar şi cu scopul de a apropia copiii din Negreşti-Oaş de cei din Diaspora, întorşi în această perioadă acasă. Îmi doresc ca aceste ateliere să fie un mod plăcut de a petrece vacanţa pentru copii şi părinţi deopotrivă, care vor putea participa împreună la activităţi, deoarece Muzeul va fi deschis pentru toţi. Pe de altă parte, pentru copii va fi prilejul de a se familiariza şi a deprinde tradiţiile noastre vechi”, a declarat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

Directorul Muzeului, Anca Natalia Rusu, a precizat că evenimentul se află la a treia ediţie şi este organizat după succesul anilor trecuţi, cu mici modificări.
“Am gândit ateliere de lucru interactive în cadrul cărora copiii să se iniţieze în meşteşuguri uitate de mulţi părinţi, dar stăpânite încă de bunici. Avem şi în acest an o diversitate de ateliere la care îi invităm pe copii împreună cu părinţii sau bunicii”, a declarat Anca Natalia Rusu.

Programul Taberei de Creaţie în prima zi, între orele 10.00 şi 12.00:
• Atelier de lectură – Dăruim Comori – Asociaţia ,,Versus” cu Laura Dogeanu – prezentarea unei cărţi care va fi citită copiilor, urmată fiind de activităţi de socializare, colorat, pictură.
• Atelier de creaţie artă plastică – Dorel Petrehuş – Partea I – Fantezii imaginare despre figura umană – pictură pe sticlă.
• Atelier de olărit – Gheza şi Emma Istvanfi – modelăm şi pictăm vase tradiţionale din ceramică.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.