Lui Ioan Mircea Paşcu i s-a retras candidatura pentru comisar interimar | Informaţia Zilei

Lui Ioan Mircea Paşcu i s-a retras candidatura pentru comisar interimar

Scris de Vasile Andreica, 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ioan Mircea Paşcu a anunţat, miercuri pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îşi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă, mai spune acesta.

Anterior, preşedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE, David Sassoli, în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Şi liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar pentru restul de mandat.

“Comisia Europeană a luat la cunoştinţă deciziile guvernelor României şi Estoniei de a nu propune comisar pentru restul de mandat al Comisiei – 31 octombrie. Aceste hotărâri sunt în concordanţă cu ce a cerut preşedintele Juncker în iunie”, arată un mesaj al Comisiei Europene, remis miercuri presei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517