21.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 02.50 Cultură 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 Cultură 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Felicia Hrihorişan. Titlul emisiuni: Cutezătorii Munţilor pregătesc prima lor Liră.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Sfânta Liturghie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.10 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 17.30 Cultură 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine.

Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL

Scris de Mioara Maxim, 18 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL în cadrul Congresului organizat, sâmbătă, la Romexpo.

Ludovic Orban a întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Buşoi, 952 de voturi, a anunţat preşedintele Comisiei de numărare, Mircea Toader.

Toader a precizat că au fost exprimate 4.491 de voturi pentru moţiunile celor doi candidaţi, 34 dintre ele fiind declarate nule.

La vot au fost prezenţi şi 66 de sătmăreni (foto).

De asemenea, Daniel Buda a fost ales cu 1.948 de voturi preşedinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

 

UPDATE: 15:20 Orban: Niciun stranier pe o funcţie a PNL, chiar dacă îl cheamă Dacian Cioloş

Candidatul la şefia PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că niciun “stranier” nu va mai fi numit pe o funcţie în detrimentul celor “merituoşi” din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian Cioloş, criticând interimatele lungi care au adus partidului preşedinţi care „au tăcut în faţa deciziilor greşite”.

“Niciun stranier, care să fie titularizat pe o funcţie pe care PNL poate să numească un candidat, în locul celor merituoşi din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloş în PNL, care nu au avut norocul lui să fie spijiniţi ca ministru, comsisar european, prim-ministru, candidat de prim-ministru din partea PNL şi el să nu vină în PNL şi să se întoarcă cu spatele la noi (…)”, a declarat candidatul la şefia PNL Ludovic Orban, în discursul de susţinere a moţiunii sale.

Ludovic Orban a criticat interimatele lungi care au existat în PNL, în ultimii doi ani.

“Niciun interimat. Am trăit doi ani de zile cu conduceri în mare parte numite, care nu au beneficiat de legitimitatea alegerii de la baza PNL. Orice funcţie de conducere se vacantează în partid trebuie organizate imediat alegeri, nu interimate prelungite care să pună preşedinţi care să tacă în faţa greşelilor celor care conduc partidul la Bucureşti”, le-a promis Orban participanţilor la Congresul PNL.

 

UPDATE 15.02 Votul pentru alegerea preşedintelui PNL, funcţie pentru care candidează Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, a început sâmbătă în cadrul Congresului liberalilor care se desfăşoară la Romexpo.

La momentul începerii votului şi-au înregistrat prezenţa peste 4.600 de liberali care vor vota moţiunile celor doi candidaţi.

Preşedinţia PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moţiunea „Partidul Naţional Liberal — Forţa Dreptei” şi Cristian Buşoi, cu moţiunea „PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!”.

 

UPDATE Orban: Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare. Să susţinem anticipate
Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, a declarat sâmbătă că îşi doreşte ca Partidul Naţional Liberal să ajungă la guvernare, dar nu printr-un „nou USL sau prin contractări”.
„Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau prin contractări pe care să le facem cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre şi pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă este să susţinem ceva, să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, la baionetă, luptă de la om la om cu cei care astăzi îşi bat joc de România”, a spus Orban, la Congresul PNL.

El a arătat că îşi doreşte ca PNL să devină cea mai importantă forţă politică din România şi le-a cerut liberalilor să-l voteze, arătând că este un om exigent, care îşi va pune la dispoziţia partidului toată inteligenţa.

„Să-mi dea Dumnezeu forţa, energia, inspiraţia, inteligenţa, tăria, caracterul ca să pot să răspund aşteptărilor dumneavoastră, aşteptărilor pe care le are partea civilizată, educată, cu şapte ani de acasă, cu bun simţ care îşi doreşte o Românie adevărată, puternică, o naţiune care să fie demnă şi respectată în lume. (…) Nu este altcineva în România, pe scena politică, care să poată să ducă la capăt această misiune. Suntem singurii”, a mai spus Orban.

 

UPDATE: Buşoi: Eu pot să fiu mai ferm, dar Orban poate da înapoi critica celor care-l susţin?
Cristian Buşoi, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, a declarat sâmbătă, în cadrul Congresului, că el ar putea să fie ferm, pentru că au fost colegi care i-au cerut să vorbească mai tare, cu mai mult nerv, şi l-a întrebat pe contracandidatul său Ludovic Orban dacă el le poate înapoia critica celor din vechea conducere, care acum îl susţin.
„Mi-au zis colegii de partid că nu vorbesc destul de tare, că ar trebui să o fac cu mai mult nerv. Eu pot să dau tonul mai tare şi să fiu mai ferm, dar oare Ludovic Orban va putea da înapoi critica faţă de colegii din vechea conducere care acum îl susţin? Eu nu cred că va da înapoi, nu pentru că nu poate, ci pentru că atunci când spunea aceste lucruri le credea şi avea dreptate să spună aceste lucruri. Da, Ludovic, ai avut dreptate când spuneai că unde nu este cap, vai de picioare şi peştele de la cap se împute. Am fost amândoi victimele unor decizii neinspirate de la nivel naţional. Eu, primul candidat retras din cursă, tu, al doilea, Cătălin Predoiu, al patrulea candidat. (…) Mai cred, Ludovic, că te-ai înconjurat de oameni pe care tu pe bună dreptate i-ai criticat, în care nu crezi şi nu cred în tine şi în felul acesta nu cred că o să reuşeşti ceea ce îţi propui. Oameni care te-au sfătuit să nu accepţi o dezbatere, deşi am fi putut să arătăm românilor că în PNL există competiţie, două viziuni diferite, dar în final putem să ne strângem mâna, aşa cum o vom face astăzi. (…) Cred că şi Ludovic Orban trebuie să aibă un loc în PNL”, a spus Buşoi, citat de Agerpres.

Actualul secretar general interimar al PNL a precizat că a decis să candideze la şefia partidului pentru că îşi doreşte o schimbare.

„PNL are nevoie de un nou suflu, de o nouă viziune. Dacă PNL nu se schimbă, va fi foarte greu să învingem stânga, PSD. Trebuie să întărim parteneriatul cu Klaus Iohannis, trebuie să susţinem cu mai multă energie proiectul domniei sale pentru România, trebuie să comunicăm mai bine între noi, să ne coordonăm mai bine”, a arătat Buşoi, subliniind că el nu a criticat niciodată partidul şi nu s-a gândit niciodată că ar putea să beneficieze de imagine pe seama partidului, criticând PNL.
El a susţinut că Partidul Naţional Liberal trebuie să fie asociat cu măsuri clare despre viitorul României.

”Doar cântând refernul anticorupţie nu vom reuşi să aducem voturi noi către PNL, pentru că oamenii aşteaptă de la noi în primul rând o viziune despre guvernarea acestei ţări. (…) Nu mai vreau ca PNL să fie împărţit în buni şi răi, în consumatori de voturi şi aducători de voturi. E greşit. Nu voi promova găşti în interiorul PNL, nu voi stimula conflicte în interiorul filialelor. Nu mă voi folosi niciodată în PNL de dictonul dezbină şi cucereşte. Voi aduna laolaltă toate energiile din jurul PNL”, a mai spus Cristian Buşoi.
UPDATE: Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice
România are nevoie de partide puternice în care democraţia internă să fie reală, în care să existe dezbatere, iar toate resursele valoroase să fie folosite la potenţialul lor maxim, afirmă preşedintele Iohannis în mesajul transmis PNL cu ocazia Congresului.
Mesajul şefului statului a fost transmis la Congresul PNL de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan.

„Îmi doresc, preşedintele Iohannis îşi doreşte acest lucru, ca toată energia să se transforme în zilele, lunile şi anii viitori în proiecte pentru România şi pentru cetăţenii acestei ţări. România are nevoie, astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele valoroase ale partidului sunt folosite la potenţialul lor maxim. Un partid puternic înţelege preocupările, grijile, nevoile şi aspiraţiile electoratului său şi răspunde articulând programe şi politici publice eficiente şi responsabile. Un partid puternic oferă în acelaşi timp cetăţenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea şi ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni şi comunităţile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european şi în lume”, afirmă Iohannis în mesajul transmis, potrivit consilierului prezidenţial.
Ştefan a precizat că preşedintele Iohannis este plecat la Sibiu, pentru a participa, împreună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, la manifestările prilejuite de împlinirea a zece ani de la momentul „Luxemburg — Sibiu — Capitale Europene ale Culturii”.
UPDATE: Attila Korodi: România are nevoie de o forţă politică de dreapta
România are nevoie de o forţă puternică politică de dreapta, care ştie să militeze pentru statul de drept, a declarat sâmbătă liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, la Congresul PNL pentru alegerea preşedintelui partidului.
„România are nevoie de o forţă puternică politică de dreapta, care ştie să reprezinte în deciziile politice naţionale oamenii de dreapta. Avem nevoie de o forţă politică de dreapta puternică, care ştie să militeze pentru statul de drept, care este foarte bine definit de Consiliul Europei. Democraţia românească are nevoie de PNL ca un partid puternic care, indiferent dacă este la guvernare sau este în opoziţie, să ştie să lupte pentru valorile europene”, a spus Attila Korodi.
Liderul deputaţilor Uniunii a subliniat că, UDMR, ca reprezentat politic al unei comunităţi de 1,2 milioane de oameni, va fi totdeauna o platformă politică bazată pe dialog.

„Indiferent dacă în viitor veţi fi în opoziţie sau la guvernare, indiferent dacă noi suntem în opoziţie sau la guvernare, reiterăm crezul nostru. Trebuie să avem un dialog între noi spre binele ţării, spre bunele comunităţilor pe care le reprezentăm, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, a mai spus Korodi.
UPDATE: Turcan: Trebuie să sancţionăm prompt PSD; PNL are potenţial să guverneze bine şi profesionist
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spune că liberalii trebuie să sancţioneze ”prompt” PSD, arătând că PNL are un mare potenţial de a guverna bine şi profesionist.

 

„PNL va putea guverna modern, eficient şi european, cu siguranţă mult mai bine decât orice încercare a PSD pe care o vedem în ultimele zile. Din nefericire, pentru cei care au votat şi au aşteptat stabilitate politică, astăzi au primit un ridicol complet din partea celor din PSD. Niciunul nu este mai breaz decât celălalt. Dragnea ocupă Parlamentul, Grindeanu ocupă Guvernul. Sunt fix aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie. Ce naşte din pisică, şoareci mănâncă şi, din nefericire, tot ce naşte din PSD dăunează grav României. (…) Trebuie să-i sancţionăm prompt şi să demonstrăm că familia PNL are un mare potenţial de a ajunge la inima şi mintea românilor. Să guvernăm bine şi profesionist, pentru că mulţi se uită spre noi şi aşteaptă lucrul acesta de la PNL”, a afirmat Turcan, la Congresul PNL.
Ea a subliniat că liberalii trebuie să urmărească „realitatea”, amintind că din ianuarie PNL a arătat că programul de guvernare al social-democraţilor este nesustenabil, are mai mult idei frumoase de prezentat la televizor.

„Am spus că Dragnea este obsedat de putere şi că se va distruge singur şi că îşi va distruge şi partidul. Aşa se întâmplă. Am spus că eticheta de guvernare a PSD va fi cea de la OUG 13 şi anume „noaptea ca hoţii”. Şi asta se întâmplă azi şi se acuză public de hoţie şi jaf la drumul mare”, a mai spus liderul interimar al PNL.
UPDATE Turcan: Mulţi ne-au cântat Prohodul; PNL are acum 27% în sondaje
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că, deşi mulţi au „cântat Prohodul” liberalilor, partidul are în toate sondajele 27%.
„Mulţi ne-au cântat Prohodul şi au spus că PNL a murit sau se mai zbate. Din fericire, constant, în ultima perioadă, PNL are peste 27% în toate sondajele de opinie, chiar şi în cele măsluite. PNL a dat un important semn de viaţă la alegerile parţiale. (…) Fără complicităţi sau înţelegeri ruşinoase se poate câştiga. (…) PNL a trecut de 31% la alegerile parţiale”, a spus Turcan, la Congresul PNL.
Ea a explicat că, deşi nu a fost simpatică multora, a încercat să ţină partidul unit.

„Unirea face puterea. Acesta a fost scopul fuziunii dintre PNL şi PDL şi aceasta trebuie să fie provocarea noastră astăzi, după acest Congres (…) După eşecul de la alegerile parlamentare, misiunea pe care am primit-o a fost una clară şi limitată. Să ţin partidul unit. (…) Multora nu le-am fost simpatică, nici nu mi-am propus (…). Am urmărit să imprim nişte crezuri — să ai încredere şi respect în colegii tăi. (…) Trebuie să admitem că, uneori, ne-a lipsit şi respectul între noi, exact acel respect prin care poţi să susţii ciudat şi argumentat o opinie contrară, să pui politica în interesul public mai presus de interesul personal. După alegeri mi-aş dori să ne întâlnim în tranşee (…), unde adversarul nostru este PSD”, a spus liderul interimar al PNL.

 

UPDATE: Quintus, liberalilor: Vă îndemn să votaţi pe cei mai vrednici şi devotaţi liberali în fruntea PNL
Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, le-a transmis liberalilor un mesaj în care i-a îndemnat să-i voteze pe cei mai vrednici şi devotaţi liberali în fruntea partidului.
„Vă îndemn să votaţi pe cei mai vrednici şi devotaţi liberali în fruntea partidului, în aşa fel încât ca el să fie bine condus. Vă mai rog să nu uitaţi nicio clipă că sunteţi membri ai unui istoric partid care şi-a slujit mereu ţara în momentele ei de cumpănă şi mai ales că sunteţi urmaşii marilor noştri Brătieni. Aşa să vă ajute Dumnezeu!”, se arată în mesajul lui Mircea Ionescu-Quintus, citit de liberalul Virgil Guran.
Preşedintele de onoare al PNL le-a mai urat liberalilor „să trăiască mai mult decât el şi să devină mai înţelepţi decât el”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.