Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Ludovic Orban cheamă la proteste de stradă împotriva legilor justiţiei

Scris de Mioara Maxim, 15 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, că liberalii iau în calcul organizarea unui miting de protest împotriva modificărilor preconizate în sectorul judiciar, urmând ca decizia definitivă să se ia pentru ” momentul potrivit”.

 

Ludovic Orban a precizat că sunt patru propuneri de modificare a legilor justiţiei care nemulţumesc PNL. Prima este numirea şefilor Parchetelor de către ministrul Justiţiei, adică de către un om politic, iar a doua este trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, fap ce ar tranforma IJ ”în armă politică împotriva magistraţilor care nu sunt cuminţi, care deranjează”.

”A treia este încălcarea autonomiei procurorului de caz adică se dă dreptul şefului ierarhic, numit de MJ, să infirme rezoluţii ale procurorului de caz nu doar pe mitive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie. Adică vine un procuror şi declanşează o anchetă împotriva ministrului care o fi, că e ăsta de la Relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie – n.red) sau altul, şi vine şeful ierarhic pus de ministrul Justiţiei şi infirmă rezoluţia de urmărire penală”, a declarat Orban, citat de Mediafax.

În fine, ultima propunere menţionată de preşedintele este înfiinţarea unui departament special care să cerceteze eventuale fapte de corupţie ale magistrţailor.

”PSD a plănuit să încalece politic justiţia, să conducă politic Justiţia. Lucrul ăsta este clar, se vede ca lumina zilei”, a comentat liderul liberalilor.

Întrebat dacă PNL intenţionează să organizeze un protest de amploare pe acest subiect, Orban a confirmat. ”Numai că trebuie căutat un moment potrivit (…) Contra acestor prevederi. Acum nu poţi să faci împotriva legii pentru că sunt şi lucruri bune în acest proiect de modificare. Nu poţi să le iei pe toate otova, dar aceste patru lucruri sunt scheletul unui monstru şi posibilitatea de a transforma puterea judecătorească într-un umil servitor al puterii politice de astăzi”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a exprimat, joi seara, convingerea că PSD o va schimba pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, odată cu adoptarea legilor Justiţiei în forma propusă în prezent.

Întrebat, joi seară, la Digi 24, dacă PSD va încerca să o schimbe pe Laura Codruţa Kovesi, Orban a răspuns: „Da. Sunt absolut convins. N-am nicio îndoială în privinţa asta”.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.