Ludovic Orban a pus bazele partidului Forţa Dreptei la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 28 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prezidiu-Forta Dreptei

Sâmbătă, 28 mai, la Satu Mare s-a constituit a 27-a filială a partidului Forţa Dreptei, condus de fostul premier Ludovic Orban. La evenimentul desfăşurat într-un local de pe Drumul Careiului din municipiului Satu Mare au participat iniţiatori din tot judeţul, iar invitaţi de onoare au fost însuşi preşedintele Ludovic Orban, alături de Violeta Alexandru – fost ministru al Muncii, Adrian Oros – fost ministru al Agriculturii şi deputatul Antonel Tănase.

Din comitetul de iniţiativă al filialei sătmărene fac parte Ştefan Csordas (preşedinte pe judeţ), Vlad Baculescu (preşedinte pe municipiul Satu Mare), Adrian Pop, Csaba Grieb (secretar regional), Mihaela Kostin, Andrei Jula, Mircea Borhidan, Costel Ganea (organizaţia Carei), Claudia Cosma, Olimpia Silaghi, Paul Fazekas, Andrei Indrea, Andreea Barbur, Răzvan Blaga, Emil Şuhani,Gheorghe Codrea, Adrian Bot şi alţii.

Orban-primire

Ludovic Orban a fost întâmpinat cu pâine, sare şi pălincă de două tinere îmbrăcate în haine tradiţionale oşeneşti după care a urmat o scurtă conferinţă de presă.

Ştefan Csordas şi-a aminit de lansarea sa la preşedinţia Organizaţiei Judeţene PNL, avându-l drept suport pe preşedintele PNL de atunci, Ludovic Orban. Din păcate, spune el, lucrurile au luat o întorsătură nepotrivită pentru PNL, care s-a aliat cu duşmanul politic, PSD. “Brătienii s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea cu cine au dat palma acum liberalii. Aşteptăm în noul partid atât membrii nemulţumiţi din PNL, cât şi oameni care până acum nu au fost implicaţi politic, oameni destoinici care au demonstrat că ştiu valorile liberale şi să-şi construiască un viitor”, a declarat Ştefan Csordas.

Preşedintele Ludovic Orban a amintit că Forţa Dreptei este un partid a cărui certificat de naştere a fost primit pe data de 16 martie, reuşind într-un timp record de două luni să înfiinţeze filiale în 27 de judeţe, inclusiv Satu Mare. Intenţia este ca până în 1 iulie 2022 Forţa Dreptei să aibă filiale în toate judeţele ţării. Va urma apoi o perioadă de pregătire a echipelor pentru participarea la alegerile din 2024. “Suntem un partid liberal conservator, am pornit pe acest drum pentru a oferi românilor varianta adevărată a dreptei. PNL a ajuns acum o anexă a PSD, un prizonier al unui partid de stânga, lăsând orfani pe alegătorii dreptei”, a declarat Ludovic Orban.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 30 mai 2022, ora 09:42

  Statul ungar investeste in baze sportive din Tinutul Secuiesc adica in infrastructura sportiva si NU in cluburi de sport romanesti !. Probabil ministrul Novak a solicitat finantare din partea Ungariei si pt. echipa de fotbal din Csikszereda cu fonduri NERAMBURSABILE care a fost conditionat din partea Ungariei cu participarea romaniei cu fonduri de marime identica cu cel alocat de partea Ungara. Novak a trebuit sa aleaga intre a sprijini/investi in fotbalul din Constanta a lui Gica Hagi numai din fonduri romanesti probabil insuficiente SAU sa investeasca la Csikszereda caz in care atrage si bani nerambursabili din Ungaria dar pt. asta trebuia sa schimbe si statutul echipei din Csikszereda pt. ai putea aloca si fonduri romanesti . Novak a ales varianta a doua ca sa obtina si banii unguresti ca in fond investitia tot in romania ramane !. Pt. asta este criticat ministrul Novak pt. ca a atras bani conditionati unguresti nerambursabili investiti in r0mania !!!. Cine crede ca Ungaria ( din banii ungurilor ) va finanta neconditionat sportul romanesc se inseala !!!.
  Condamnarea celor doi tineri ( presedintele si vicepresedinte de la Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” ) cumsecade din Targu Secuiesc a fost un act abuziv de intimidare a maghiarimii deoarece dovezi concludente la act de terorism nu au putut fi demonstrate si dovedite !!!. Au fost condamnate pt. detinere de 2 cutii de petarde si una de cofetii care se comercializeaza pe piete in apropierea Anului Nou !. Acesti tineri nevinovati condamnati abuziv meritau sa fie decorati de Statul ungar pt. suferintele indurate in mod nemeritat !.

 2. Babacu a spus: 29 mai 2022, ora 13:26

  Aceste derapaje nu sint deloc „inofensive”. Daca ar fi dupa ministrul sportului Novak toate investitiile in sport s-ar face numai in asa-zisul tinut secuiesc, sau dupa agenda data de Budapesta. Asta o spun salariatii din Ministerul tineretului si sportului. La asta mai punem ca o asociatie din Ungaria a decorat pe teritoriul Romaniei 2 teroristi condamnati pentru TERORISM. Plus alte si alte provocari. Ce au facut autoritatile romane? Spre rusinea lor, nimic. Dar nu uitati, toate astea se contabilizeaza si in timp nu vor ramine asa.
  Imi mentin parerea, UDMR este o banda de HORTISTI care nu au ce cauta in politica romaneasca.

 3. Dac Bulibas a spus: 29 mai 2022, ora 12:53

  Mai usor cu „segberugas” ca nu-i asa de simplu. Fara UDMRai NU exista mimare la guvernare !!!. Ca urmare, UDMRaiul este foarte important , de incredere si de nelipsit !. Multi dintre ei au si cetatenie ungara iar unii chiar si cea secuiasca (cu buletin secuiesc). Ca urmare pot canta Imnul Ungariei si cel secuiesc fara niciun deranj sau mustrare de constiinta. Ciuca intelege si stie sa aprecieze asemenea ” derapaje ” inofensive ale UDMRaiului care nu aduc atingere sub nici o forma romanilor intelegatori.

 4. ulpius a spus: 29 mai 2022, ora 08:16

  Partide noi cu oameni vechi? Cameleoni….?

 5. Babacu a spus: 28 mai 2022, ora 16:44

  Nici o sansa. Oamenii nu au nevoie de noi partide, au nevoie de caractere cum din pacate nu gasim in politica romaneasca. Numai slugi. Ludovic Orban si-a aratat caracterul infect cind a atacat PNL dupa ce n-a mai prins postul de sef.
  Ludovic Orban: caracter de 2 lei. Nu are stofa de lider.
  Florin Citu: a cistigat pe cai mari dar s-a dovedit un calaret mic-mic. Nu are stofa de lider.
  Nicolae Ciuca: nu are stofa de lider dar stilul lui bonom si impaciuitor ii asigura echilibrul si supravietuirea. A gestionat catastrofal derapajele UDMR si ale conducatorilor Ungariei. Trebuia „segberugas” la cel putin 2 ministri hortisti.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517