Image 1
Image 2

Lucrări realizate în “Mini tabăra de pictură”, expuse la Muzeul de Artă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei 12 copii au fost coordonați de artista plastică prof. Cristina Gloria Oprişa

Joi, 22 iulie, Muzeul de Artă din Satu Mare, a fost gazda unui eveniment artistic de excepţie – vernisajul expoziţiei amenajate cu lucrări realizate de copii şi tineri, în cadrul “Mini Taberei de Pictură”, organizată de Cercul “Coloria”, coordonat de artista plastică prof. Cristina Gloria Oprişa, în colaborare cu instituţia gazdă, condusă de Irina Liuba Horvat. Aşa cum s-a subliniat la vernisaj, această tabără de creaţie s-a desfăşurat în perioada 14 – 21 iulie.

În cuvântul de deschidere, Cristina Gloria Oprişa, o artistă plastică recunoscută ca fiind deosebit de activă atât în ceea ce priveşte dinamizarea activităţilor specifice în rândurile artiştilor plastici consacraţi din judeţ şi din ţară, cât şi în rândurile copiilor şi ale tinerilor, fapt dovedit cu diverse ocazii, a subliniat faptul că în expoziţia vernisată expun 12 copii şi adolescenţi. După estimările noastre este vorba despre peste 70 de lucrări realizate în acuarelă.
Pentru a putea fi mai uşor remarcat talentul fiecărui copil/adolescent participant la această mini-tabără de creaţie, cele mai bune creaţii au fost expuse pe panouri separate pentru fiecare participant.

Îmbinare armonioasă între culori

Pe parcursul alocuţiunii inaugurale, Cristina Gloria Oprişa a atras asistenţei atenţia de a urmări cu aplecare personalitatea fiecărui participat în tabără, implicit expozant. Se face remarcată o îmbinare armonioasă între culori, ceea ce aduce în prim plan puterea de creaţie, dar în egală măsură simţul artistic.

Daniela Bălu, director adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare şi-a exprimat bucuria că fie şi în perioada de vacanţă şcolară, se încurajează copiii, tinerii, pentru a-şi face cunoscut talentul şi atracţia pentru frumos, pentru artă. Abundenţa creativităţii aduce bucurii ale sufletului. Cei 12 copii care expun, ar putea fi asemuiţi cu o uşoară exagerare, cu cei 12 apostoli, dar în timp, aceşti copii expozanţi ar putea deveni apostoli ai creaţiei plastice naţionale şi/sau internaţionale. Prin lucrările expuse se evidenţiază talentul, creativitatea şi frumuseţea mesajului transmis de potenţialii artişti plastici.
Expozanţii sunt din Satu Mare, dar şi din Bucureşti: Casandra Şora Vişan, Alessian Tarin, Antonia Simon, Regona Osvath Casiano, Mihaela Anemona Vasilescu; Sora Moisa, Cezar Gardol, Sânziana Loredana Gombo, Daria Gruia, Sora Petra, Petru Filip Vilan, Teodora Ungureanu.

Expozanţii au primit din partea organizatorilor şi a gazdelor diplome, pensule, albume cu lucrări ale unor artişti consacraţi, dar şi un mini-album cu lucrările expuse, realizate prin grija familiei Ovidiu şi Sanda Mica. Vernisajul s-a încheiat cu o vizită în grup în sălile muzeului, acolo unde este expoziţia unor artişti plastici consacraţi. Vizita s-a dovedit o adevărată lecţie de iniţiere a părinţilor şi bunicilor prezenţi la vernisaj, în tainele artelor plastice. Viitorii artişti plastici şi-au dovedit cunoştinţele acumulate în ceea ce priveşte un tablou, o natură statică, un peisaj, o compoziţie, culori calde şi reci ş.a.

Privitori ai lucrărilor copiilor menţionaţi mai sus au fost părinţi, bunici, fraţi mai mari sau mai mici ai expozanţilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns