Lucrare de artă monumentală a artistului român Cristian Sida, vernisată în Franţa

Scris de Vasile Andreica, 30 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
O parte a lucrării

O parte a lucrării

Opera monumentală a artistului vizual român Cristian Sida va decora o instituţie din Aubusson (localitate considerată „capitala tapiseriei mondiale”, unde s-a realizat celebra tapiserie „Doamna şi licornul”, găzduită în prezent de Muzeul Luvru).

Lucrarea timişoreanului Cristian Sida, realizată în tehnică mixtă (acril / spray / vernis / pvc / aluminiu) acoperă unul din pereţii exteriori ai Oficiului de turism din Aubusson având dimensiunile de 4 x 2,4 metri.

Această lucrare monumentală a fost recent, în paralel cu expoziţia „Arbres” care reuneşte artişti din 15 ţări, inclusiv România. Primarul localităţii Aubusson, Michel Moine, este cel care l-a invitat pe timişorean să decoreze sediul oficiului turistic.

Vernisalul lucrării lui Cristian Sida e programat sâmbătă, în prezenţa oficialităţilor franceze şi a artiştilor din toată lumea care participă la „Cite internationale de la tapisserie”, la Aubusson.

Cristian Sida are la activ zeci de expoziţii în ţară şi străinătate şi de ani buni lucrează în Franţa unde desfăşoară proiecte artistice de anvergură. Pe lângă numeroase expoziţii şi prezenţe în galerii franceze, în urmă cu trei ani a finalizat o serie de picturi murale monumentale care împodobesc clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.

Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferenţiar la Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517