LPS Satu Mare promovează învăţarea prin proiecte

Scris de Constantin Demian, 20 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alături de elevi din Franţa, Portugalia, Belgia şi Italia

Elevii Liceului cu Program Sportiv au fost cuprinşi într-un program intercultural inedit în săptămâna 11-15 martie, când o delegaţie de 35 de elevi şi profesori din 4 ţări au vizitat liceul în cadrul proiectului Erasmus+ “No more walls, just bridges”.

Vizita oaspeţilor din Italia, Belgia, Franţa şi Portugalia a reprezentat un imens succes, ei având ocazia să participe la diverse activităţi educative, sportive, culturale şi artistice, în aşa fel elaborate încât să răspundă obiectivelor stabilite pentru această etapă de proiect, sănătatea prin mişcare şi sport.

În săptămâna schimbului de experienţă, 40 de elevi ai liceului au fost permanent alături de oaspeţi, implicându-se cu interes în toate activităţile stabilite de echipa de management a proiectului. După turul oraşului şi vizitele la Episcopia Romano-Catolică, Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, Muzeul Judeţean de Istorie şi după ce oaspeţii au admirat peisajul oraşului de la înălţime, din Turnul Pompierilor, au urmat activităţile de proiect.

Cele mai importante activităţi desfăşurate au fost competiţiile sportive de handbal, baschet, fotbal, scrimă şi şah (demonstraţii sportive de nivel înalt atât în sala de sport a liceului, cât şi în Sala de Scrimă “Alexandru Csipler”), dar şi cele de break-dance, caiac şi bowling. Activităţile artistice şi culturale, precum atelierele de pictură pe tricouri şi de dansuri tradiţionale ale tuturor ţărilor partenere, şi atelierele pe meşteşuguri cu sprijinul Fundaţiei Hans Lindner s-au bucurat de interes şi implicare în rândul elevilor.

Nu au lipsit nici excursiile tematice în Carei, Ţara Oaşului şi Maramureş, excursii prin care oaspeţii au avut ocazia să cunoască cultura, istoria şi tradiţiile acestor zone, ei rămânând profund impresionaţi de diversitatea culturală existentă în această zonă a ţării şi de ospitalitatea oamenilor de aici. Şirul activităţilor s-a încheiat cu cina festivă în cadrul căreia elevii din echipa de proiect au prezentat dansurile tradiţionale ale ţărilor, fiind expuse şi porturile specifice ale acestora.

În speranţa de a se revedea la următoarele schimburi de experienţă despărţirea elevilor, dar şi a cadrelor didactice, a fost una profund emoţionantă, plină de lacrimi şi îmbrăţişări.
Colectivul de cadre didactice ale Liceului cu Program Sportiv s-a mobilizat exemplar pentru a-şi primi oaspeţii şi pentru a le oferi elevilor sportivi şansa de a depăşi graniţele ţării printr-o colaborare internaţională, astfel ridicând liceul la nivelul unui liceu european.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517