00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

LPS Satu Mare a ratat calificarea la turneul final la C.N. de juniori U17

Scris de Constantin Demian, 13 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În meci decisiv, sătmărenii au fost învinşi cu 2-1 de LPS Cluj-Napoca

Timp de două zile, pe stadionul Olimpia – Daniel Prodan din Satu Mare s-a disputat unul dintre turneele etapei de zonă a campiontului juniorilor U17 la fotbal. La turneu au participat patru echipe, Poli Timişoara, LPS Cluj, Energeticianul Petroşani şi LPS Satu Mare.

Calificaţi la acest turneu, după ce au câştigat Seria 9 din campionatul naţional, juniorii sătmăreni, pregătiţi de profesorul Mihai Sabău, şi-au dorit, şi au luptat pentru un loc la turneul final al C.N. Din păcate n-a fost să fie şi, după o victorie şi o înfrângere, sătmărenii au ratat calificare. Dar acest fapt nu trebuie privit ca un eşec. Câştigarea seriei, şi calificarea la zonă reprezintă un succes notabil pentru fotbalul sătmărean, pentru LPS.

Revenind la turneu, în prima zi, LPS Satu Mare a jucat cu Energeticianul. După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, dar echipa sătmăreană s-a calificat mai departe după loviturile de departajare, scor 4-2. Într-un alt meci, LPS Cluj a învins cu 2-1 pe Politehnica Timişoara.

Meciul care avea să decidă echipa calificată la turneul de patru de la Mogoşoia s-a disputat duminică între LPS Satu Mare şi LPS Cluj. Din păcate deznodământul a fost unul nedorit pentru noi şi calificarea a obţinut-o echipa din Cluj, învingătoare cu 2-1.

Meciul a început cât se poate de prost pentru sătmăreni care au încasat un gol în minutul 4. :erban a speculat lipsa de sincronizare a fundaşilor centrali sătmăreni şi a marcat cu lejeritate din careu. Dar echipa sătmăreană nu a cedat, a atacat continuu şi a egalat în minutul 31 prin Barth care a reluat în plasă un balon centrat de Paşca. Din păcate, după numai 5 minute oaspeţii au preluat din nou conducerea. Cîmpean a şutat de la 18 metri, pe centrul porţii, balonul a trecut peste portarul Cădar rămas fără replică şi intrat în plasă. După alte câteva minute, LPS Satu Mare îl pierde pe cel mai bun jucător al ei, pe Raul Ziman. Acesta a ieşit accidentat din teren după ce un adversar i-a pus o talpă pe tibie, producându-i un traumatism sever, urmele adânci de la crampoane având 7-8 cm.

După pauză echipa sătmăreană a atacat mai mult, forţând egalarea şi o eventuală victorie. Dar absenţa din teren a lui Ziman s-a văzut, aşa că a lipsit construcţia, iar atacurile au fost haotice, cu mingi aruncate la bătaie spre un vârf de atac inexistent. Dar chiar şi aşa, sătmărenii au avut 2-3 mari ocazii de gol, una uriaşă, în prelungiri. Din păcate Hreniuc a şutat din 8 metri peste poartă într-un moment în care portarul era căzut la pământ. Una peste alta însă, LPS Satu Mare a avut un parcurs de campionat excelent, peste aşteptări. Iar meritul este deopotrivă al antrenorului Mihai Sabău, dar şi al jucătorilor. Dar şi al lui Dacian Nastai, cel care a pregătit echipa în sezonul trecut. Dar câştigul se va măsura câţiva ani. Câştig va fi însă numai dacă 3-4 jucători de la această echipă vor ajunge să joace în viitor la nivel mai înalt.

Au jucat pentru LPS Satu Mare: Alex Cădar – Sălăjan, Preg, Aspru, Cătălan, Bura, Batin, Ziman, Barth, Paşca/ Hreniuc, Roib, Bucs, Chis. Antrenor: Mihai Sabău.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.