20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Lovitura de graţie

Scris de Dumitru Păcuraru, 18 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Politica a ajuns mai rău decât un joc de copii-problemă care vor să iasă în evidenţă cu orice preţ. Demersurile politice, dintr-o parte sau alta, nu mai au nicio logică. Singura preocupare a liderilor este să-i dea celuilalt o lovitură sub centură. Fiecare urmăreşte să-i dea celuilalt lovitura de graţie, „să-l termine”, cum se spune mai nou.
România pare un teren al experimentelor fără sfârşit.

Nimeni nu crede la modul serios în teoria conspiraţiei, dar ceea ce se întâmplă ţine de un film urât, un film de groază în care după ce iese din scenă personajul negativ locul său este luat de personajul pozitiv. Mai regăsim scene din mitul Meşterului Manole, se mai repetă drama din Mioriţa, dar cel mai aproape suntem de mitul lui Dracula. Ne muşcăm între noi. Nu mai este mult şi vom ajunge o Românie călugăriţă. Păianjenul acela care îşi mănâncă partenerul după ce se împreunează.

Niciodată România nu a avut mai multă nevoie de o minte limpede, de un spirit care să adune energiile la un loc şi să le canalizeze într-o singură direcţie, în interes naţional.
Nu ştiu cu câţi ani ne-am întors în urmă. Cert este că nu mergem înainte. Ne învârtim într-un cerc având iluzia că dacă vom reuşi să ne lichidăm adversarii întreaga lume va fi a noastră.

Nu găsim o singură idee, un singur proiect, care să fie dus până la capăt într-un timp rezonabil. Cu zeci de ani înainte se spunea că de vină este mentalitatea comunistă. La distanţă mare în timp, demnitarii comunişti sau cei care credeau cu fanatism în comunism au dispărut sau nu se mai află în viaţa publică.

Pe bună dreptate ar trebui să ne întrebăm: de ce boală suferim din moment ce nu ne iese nimic? Dacă l-am întreba pe primul om în stat, ar arăta spre partidele de la guvernare. Întrebându-i pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ar arăta spre Klaus Iohannis. Justiţia, cu detaşamentul de elită, DNA, arată spre Parlament. Politicienii vorbesc despre republica procurorilor. Aceştia vorbesc despre corupţie, abuz în serviciu, trafic de influenţă, despre obstrucţionarea Justiţiei.

Nu se ceartă doar partidele între ele, ci şi politicienii din acelaşi partid îşi trag preşul de sub picioare. Au ajuns să se certe şi magistraţii între ei, judecătorii cu procurorii, procurorii între ei.
Boala aceasta molipsitoare are un izvor. Răul nu poate veni decât de la partide.

Dominate de personaje mediocre, formaţiunile politice nu mai sunt motoarele care mână societatea înainte, ci au devenit o frână, un element perturbator. Dar cum toate partidele sunt la fel, pur şi simplu nu se întrevede nicio soluţie, nicio ieşire din impas.

Cu cât ne afundăm mai adânc în mizerie, cu atât mai vârtos se emit sentinţe morale. Fiecare îi dă lecţii celuilalt. Preşedintele ştie ce ar trebui să facă parlamentul, iar şefii parlamentului ştiu ce ar trebui să facă preşedintele. Politicienii ştiu cum ar trebui să funcţioneze Justiţia, iar magistraţii ştiu cum ar trebui să fie politicienii.

Dată fiind această situaţie, sunt întrunite condiţiile suspendării preşedintelui? Sau va fi arestat Liviu Dragnea? Sau se va forma o legătură între preşedinte şi premier? Va veni soluţia de la Bruxelles? Uniunea Europeană are propriile ei probleme. Nici acolo nu este linişte şi pace. Şi, colac peste pupăză, în aceste zile se discută despre înfiinţarea armatei Uniunii Europene.

Abonează-te acum Online!