Loredana Ştirbu a citit un grupaj de poezii la şedinţa Cenaclului Cronograf | Informaţia Zilei

Loredana Ştirbu a citit un grupaj de poezii la şedinţa Cenaclului Cronograf

Scris de Vasile Nechita, 05 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 31 octombrie 2019, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Cenaclului Cronograf. A participat un grup relativ restrâns de scriitori, poeţi şi oameni iubitori de cultură: Loredana Ştirbu, preşedinta cenaclului, Radu Ulmeanu, Felician Pop, Mihai Sas, Alexandru Ardelean, Bogdan Crivăţ, Geta Govor, Daniel Voloscsuk, Claudiu Govor, Adrian Lupescu, Ileana Bonta, Vasile Nechita.

Loredana Ştirbu a citit un grupaj de poezii, după care cei prezenţi le-au comentat. Am notat câteva dintre caracterizările, preponderent laudative, ale participanţilor: poezii sincere; par o poveste de dragoste; poezie feminină, puţin tristă; autoarea caută un echilibru sufletesc; a trecut spre modernitate, lipsesc semne de punctuaţie; se vede maturitatea poetei, nu sunt iubirile din tinereţe când totul pare roz; e cu totul alt stil decât la precedentele poezii; sunt confesiuni amestecate cu o zonă onirică; poeziile formează un tablou transpus în cuvinte simple; e o proză cu poeme; poezie de sensibilitate feminină, împotriva curentului practicat de poetesele de azi; poezia câştigă cititorul la primul contact; e o poveste de iubire, poezie a reveriilor discrete, a trăirilor interioare.
A urmat un grupaj de cântece folk, un repertoriu eterogen, de la conţinut romantic până la satiră politică deosebit de caustică, interpretate de Adrian Lupescu. Tot el a prezentat un grupaj de poezii pregătite pentru tipar. Urmează a fi prima sa carte cu coperta ilustrată de Elisabeta Talpoş.
S-a mai discutat despre programarea şedinţelor la o altă dată, astfel încât doritorii să poată participa la şedinţele ambelor cenacluri din oraş.
Un alt anunţ a fost al scriitorului Felician Pop, care a informat audienţa că în 14 noiembrie, la Casa Meşteşugarilor, îşi va lansa cartea care este şi teza sa de doctorat. Ca moderator, îl va avea pe Sandor Kereskenyi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517