Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Felicia Hrihorişan, Alina Perşa. Titlul emisiunii: Partea întunecată a internetului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime comise între membrii ai familiei 03.33 Nicolae Mureşan, un veteran al festivalului Oţeloaia 04.34 Caii sătmăreni de performanţă 05.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 05.52 Info studio, cu Eva Laczko, invitaţi Tiberiu Koczinger, Dohi Trepszker Zsofia. Titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Tiberiu Vălean, Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Manifestări împotriva avortului la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga. Titlul emisiunii: Relaţia dintre medicul de familie şi pacient 14.08 Teleshopping 14.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 15.25 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Radu Iancu. Titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 17.32 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Dorle Ghiriti, Paula Fedorca. Titlul emisiunii: Orientarea şcolară pentru elevii din ciclu gimnazial 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină,invitat Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Mai aveţi curajul să circulaţi cu autobusele vechi ale Transurbanului? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Gaz Metan Mediaş 22.30 Concert Youth on Stage 23.30 Ştiri

Locuitorii din Mădăras nu sunt de acord cu înfiinţarea unei ferme de pui lângă sat

Scris de Sergiu Podina, 30 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
În localitate mai functioneaza o ferma care emana un miros neplacut, spun oamenii

În localitate mai functioneaza o ferma care emana un miros neplacut, spun oamenii

Ei ameninţă că vor da firma în judecată

Dezbatere publică aprinsă sâmbătă, 29 iulie, la Primăria Ardud. Aproximativ 50 de persoane din Mădăras au mers să semneze procesul verbal prin care se împotrivesc unei investiţii pe fonduri europene în intravilanul localităţii lor. Cetăţenii acuză administratorul firmei că nu respectă legea, dar şi Consiliul Local pentru că doreşte să schimbe Planul Urbanistic Zonal (PUZ), din zonă de locuit în zonă de ferme.

Reprezentanţii firmei Ovum Transilvania S.R.L. din Negreşti-Oaş îşi stabiliseră la începutul anului să ridice în intravilanul Mădărasului o fermă de găini ouătoare. Oamenii au strâns sute de semnături prin intermediul cărora se împotrivesc investiţiei, iar în acest sfârşit de săptămână au fost şi la Primărie pentru a-şi spune doleanţele.

“Noi nu vrem ca în proximitatea caselor noastre să existe o astfel de fermă. În prezent mai avem o investiţie de acest gen în apropierea aceleiaşi locaţii şi, sincer să vă spun, nu putem să stăm afară sau să deschidem un geam din pricina mirosului insuportabil ce vine de acolo.

Vă daţi seama, dacă se va mai face o fermă de găini, la ce vom fi supuşi? Avem o petiţie semnată de aproximativ 300 de persoane prin care spunem nu acestei construcţii”, declară un cetăţean din Mădăras.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 31 iulie.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 31 iulie 2017, ora 10:12

    Asemenea ferme ar trebui infiintate cu mult in afara localitatilor ca oamenii sa nu fie afectati de mirosurile neplacute la care nu sunt condamnati.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.