18.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 01.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 02.35 Ne cheamă natura 03.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 04.20 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 05.20 Cultură, Fior de Zatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Perspective de dezvoltare a comunelor din zona metropolitană. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 09.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 09.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Gabriel Leş, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern fără OUG privind amnistia şi graţierea.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.30 Teleshopping 14.55 Cultură, cu Vera Pop,invitat: Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 16.15 Cultură, Fior de Zatmar 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan.

Locuitorii din Mădăras nu sunt de acord cu înfiinţarea unei ferme de pui lângă sat

Scris de Sergiu Podina, 30 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
În localitate mai functioneaza o ferma care emana un miros neplacut, spun oamenii

În localitate mai functioneaza o ferma care emana un miros neplacut, spun oamenii

Ei ameninţă că vor da firma în judecată

Dezbatere publică aprinsă sâmbătă, 29 iulie, la Primăria Ardud. Aproximativ 50 de persoane din Mădăras au mers să semneze procesul verbal prin care se împotrivesc unei investiţii pe fonduri europene în intravilanul localităţii lor. Cetăţenii acuză administratorul firmei că nu respectă legea, dar şi Consiliul Local pentru că doreşte să schimbe Planul Urbanistic Zonal (PUZ), din zonă de locuit în zonă de ferme.

Reprezentanţii firmei Ovum Transilvania S.R.L. din Negreşti-Oaş îşi stabiliseră la începutul anului să ridice în intravilanul Mădărasului o fermă de găini ouătoare. Oamenii au strâns sute de semnături prin intermediul cărora se împotrivesc investiţiei, iar în acest sfârşit de săptămână au fost şi la Primărie pentru a-şi spune doleanţele.

“Noi nu vrem ca în proximitatea caselor noastre să existe o astfel de fermă. În prezent mai avem o investiţie de acest gen în apropierea aceleiaşi locaţii şi, sincer să vă spun, nu putem să stăm afară sau să deschidem un geam din pricina mirosului insuportabil ce vine de acolo.

Vă daţi seama, dacă se va mai face o fermă de găini, la ce vom fi supuşi? Avem o petiţie semnată de aproximativ 300 de persoane prin care spunem nu acestei construcţii”, declară un cetăţean din Mădăras.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 31 iulie.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 31 iulie 2017, ora 10:12

    Asemenea ferme ar trebui infiintate cu mult in afara localitatilor ca oamenii sa nu fie afectati de mirosurile neplacute la care nu sunt condamnati.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.