08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Liuba Irina Horvat participă la Congresul Mondial al Ucrainenilor de la Berlin

Scris de Ioan Aniţaş, 03 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asemeni altor etnii, şi ucrainenii sunt răspândiţi în întreaga lume. Potrivit estimărilor, numărul ucrainenilor care trăiesc în Europa, Statele Unite ale Americii – SUA, sau în alte ţări de pe glob este de aproximativ 20 de milioane.

Distribuţia ucrainenilor este diferită în funcţie de zone. Ceea ce este sigur, ucrainenii trăiesc în 32 de ţări de pe glob. Probabil acesta este unul din motivele pentru care periodic se organizează Congresul Mondial al Ucrainenilor.

Pentru fiecare eveniment de asemenea anvergură se alege o altă locaţie.

Congresul din acest an se va desfăşura în perioada 6 – 8 septembrie, la Berlin – Germania.

Având în vedere numărul mare de ucraineni din întreaga lume, organizatorii congresului din acest sfârşit de săptămână au stabilit o normă de reprezentare riguroasă. Ucrainenilor din România le-au revenit 5 locuri. Printre cei 5 reprezentanţi se numără şi sătmăreanca Liuba Irina Horvat, preşedinţa organizaţiei judeţene, dar şi secretar în cadrul conducerii Uniunii Ucrainenilor din România – UUR. În cadrul acestui congres vor avea loc alegeri privind conducerea organizaţiei internaţionale pentru perioada următoare, dar sunt înscrise pe ordinea de zi şi dezbateri privind ucrainenii din diaspora, problemele acestora, fiind necesare o serie de decizii majore.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.