Liturghie de tip "drive-in" în Franţa | Informaţia Zilei

Liturghie de tip „drive-in” în Franţa

Scris de Terezia G., 17 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Episcopul de Châlons, Francois Touvet (Photo by FRANCOIS NASCIMBENI / AFP)

În regiunea Châlons-en-Champagne din Franţa, liturghia a repornit… cu maşina. Duminică 17 mai, în jur de 200 de maşini s-au aliniat la un metru distanţă într-o parcare pentru a participa la sfânta liturghie oficiată de episcopul locului. „Această mesă din maşină este (…) o victorie a vieţii ”, a explică pentru AFP Monseniorul Francois Touvet, episcop de Châlons. Este prima iniţiativă de acest fel din Franţa, scrie Le Figaro.

Pentru a trece de furcile caudine ale prefecturii, eparhia de Châlons a recurs într-adevăr la ingeniozitate ca să organizeze acest eveniment. Regulile au fost stricte: nu mai mult de patru persoane într-o maşină care provine  de pe o rază de maxim o sută de kilometri.

Măştile şi dezinfectarea, obligatorii. Ieşirea din maşini, strict interzisă… Înainte să pornească printre maşini cu Sfânta Comuniune, preoţii purtând măşti se dezinfectează pe mâni. Credincioşii din maşini procedează la fel, purtând măşti întind mâinile dezinfectate prin geamurile maşinilor.

Cine ştie, poate vom fi nevoiţi să preluăm şi la noi modelul…

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345