19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Liderul sindical Victor Oprea clarifică plata restanţelor pentru profesorii pensionari

Scris de Vasile Nechita, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, semnalam faptul că unii dintre actualii directori de şcoli

au uitat de să-i treacă pe listele de plată a restanţelor salariale pe actualii profesori pensionari. Alţii spun că sumele s-au repartizat arbitrar, în funcţie de disponibilitatea directorilor de şcoli şi a secretarilor de a se ocupa de această problemă.

În acest sens îl dădeam ca exemplu pe Alexandru Bontea din Dindeşti, fost director de şcoală, pensionat în 2009, care ne-a făcut cunoscut că, după atâţia ani de la pensionare, nu a primit încă sumele care i se cuvin ca restanţe.
Problema care a creat confuzie în aceste cazuri era aceea că legea prevede să li se restituie profesorilor pensionari toată suma restantă într-o singură tranşă. Numai că numeroşi secretari de şcoli au înţeles că suma restantă se referă doar la tranşele cuvenite pe anul 2017, la fel ca profesorilor aflaţi în activitate. Nu altfel s-au petrecut lucrurile la Şcoala Gimnazială Andrid, fapt care rezultă din convorbirea telefonică pe care am purtat-o recent cu secretarul acestei şcoli.
Pentru a lămuri definitiv această confuzie, ne-am adresat lui Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare. În cele ce urmează redăm integral explicaţiile sale.
“Pensionarii care s-au pensionat înainte de data intrării în vigoare a Legii 85/2016 trebuia să primească, în baza acestei legi, art. 3, toată suma restantă într-o singură tranşă. Cadrul legal îl constituie Legea 85/2016 care la articolul 3 precizează acest lucru. De asemenea a apărut HG 614 din 2016 privind metodologia de aplicare a Legii 85/2016. Şi aici la art. 3 scrie la fel.
Din câte ştiu, dl. Bontea Alexandru s-a pensionat înainte de anul 2016, deci este îndreptăţit să primească toate sumele restante într-o singură tranşă şi trebuia să beneficieze de aceste sume încă în 2016 sau 2017”, încheie precizarea liderul sindical Victor Oprea.

Abonează-te acum Online!
  1. cadru a spus: 12 ianuarie 2018, ora 21:41

    Cred că liderii sindicali ar trebui ca să clarifice şi modul în care îşi fac treaba ca reprezentanţi ai profesorilor având în vedere că fiecare cadru didactic plăteste lunar 1% din salariu ca să le fie apărate drepturile. Unul dintre aceste drepturi este reprezentat de plata salariilor la timp!!! Îi amintesc domnului sindicalist să se preocupe şi cu problema asta mai ales că deşi suntem în data de 12 ianuarie aceste drepturi nu au fost încă achitate, ele trebuind să se facă încă de pe data de 9 ianuarie. Mai mult din câte am înţeles ele nu vor fi achitate mai repede de data de 16 a lunii!!! Domnule Oprea şi domnule Drăgan ce munciţi? Pentru ce încasaţi indemnizaţiile de sindicalişti? De ce nu s-a făcut public, din timp, schimbarea datei de salariu? Sunt colegi care au de platit rate, au diferite scadenţe şi nu faceţi nimic! În plus venim şi după sărbători. Să vă fie ruşine!!! Ar trebui să vă daţi demisia!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.