Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Liderul sindical Victor Oprea clarifică plata restanţelor pentru profesorii pensionari

Scris de Vasile Nechita, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, semnalam faptul că unii dintre actualii directori de şcoli

au uitat de să-i treacă pe listele de plată a restanţelor salariale pe actualii profesori pensionari. Alţii spun că sumele s-au repartizat arbitrar, în funcţie de disponibilitatea directorilor de şcoli şi a secretarilor de a se ocupa de această problemă.

În acest sens îl dădeam ca exemplu pe Alexandru Bontea din Dindeşti, fost director de şcoală, pensionat în 2009, care ne-a făcut cunoscut că, după atâţia ani de la pensionare, nu a primit încă sumele care i se cuvin ca restanţe.
Problema care a creat confuzie în aceste cazuri era aceea că legea prevede să li se restituie profesorilor pensionari toată suma restantă într-o singură tranşă. Numai că numeroşi secretari de şcoli au înţeles că suma restantă se referă doar la tranşele cuvenite pe anul 2017, la fel ca profesorilor aflaţi în activitate. Nu altfel s-au petrecut lucrurile la Şcoala Gimnazială Andrid, fapt care rezultă din convorbirea telefonică pe care am purtat-o recent cu secretarul acestei şcoli.
Pentru a lămuri definitiv această confuzie, ne-am adresat lui Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare. În cele ce urmează redăm integral explicaţiile sale.
“Pensionarii care s-au pensionat înainte de data intrării în vigoare a Legii 85/2016 trebuia să primească, în baza acestei legi, art. 3, toată suma restantă într-o singură tranşă. Cadrul legal îl constituie Legea 85/2016 care la articolul 3 precizează acest lucru. De asemenea a apărut HG 614 din 2016 privind metodologia de aplicare a Legii 85/2016. Şi aici la art. 3 scrie la fel.
Din câte ştiu, dl. Bontea Alexandru s-a pensionat înainte de anul 2016, deci este îndreptăţit să primească toate sumele restante într-o singură tranşă şi trebuia să beneficieze de aceste sume încă în 2016 sau 2017”, încheie precizarea liderul sindical Victor Oprea.

Abonează-te acum Online!
  1. cadru a spus: 12 ianuarie 2018, ora 21:41

    Cred că liderii sindicali ar trebui ca să clarifice şi modul în care îşi fac treaba ca reprezentanţi ai profesorilor având în vedere că fiecare cadru didactic plăteste lunar 1% din salariu ca să le fie apărate drepturile. Unul dintre aceste drepturi este reprezentat de plata salariilor la timp!!! Îi amintesc domnului sindicalist să se preocupe şi cu problema asta mai ales că deşi suntem în data de 12 ianuarie aceste drepturi nu au fost încă achitate, ele trebuind să se facă încă de pe data de 9 ianuarie. Mai mult din câte am înţeles ele nu vor fi achitate mai repede de data de 16 a lunii!!! Domnule Oprea şi domnule Drăgan ce munciţi? Pentru ce încasaţi indemnizaţiile de sindicalişti? De ce nu s-a făcut public, din timp, schimbarea datei de salariu? Sunt colegi care au de platit rate, au diferite scadenţe şi nu faceţi nimic! În plus venim şi după sărbători. Să vă fie ruşine!!! Ar trebui să vă daţi demisia!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.