Image 1
Image 2

Liderii UDMR constată că Băsescu preia rolul lui Vadim

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că regretă faptul că fostul președinte al României, Traian Băsescu, este unul dintre principalii opozanți ai proiectului de lege al Uniunii prin care se dorește ca ziua de 15 martie să fie consacrată sărbătoare oficială a comunității maghiare din România.

Antal Arpad a ținut să puncteze faptul că, pe vremea când a fost președintele țării, Traian Băsescu a transmis mesaje de felicitare comunității maghiare cu prilejul zilei de 15 martie și chiar s-a bucurat, la un moment dat, de o foarte mare popularitate în rândul acestei comunități.

Potrivit Agerpres, în context, el a adăugat că regretă faptul că Traian Băsescu “dorește să fie noul Corneliu Vadim Tudor al României”.

“Eu știu că România și societatea românească are nevoie de ‘vadimi-tudori’ întotdeauna, eu înțeleg acest lucru, însă îmi pare rău că rolul de Vadim Tudor în România, în acest moment, vrea să îl aibă Traian Băsescu. Spun asta din punctul de vedere al comunității maghiare, pentru că foarte mulți membri ai comunității maghiare au avut încredere în Traian Băsescu, (…) iar dânsul a decis să se contrazică atât de mult. Pentru că, totuși, să nu uităm, cât a fost președintele României a trimis de nenumărate ori mesaje de 15 martie comunității maghiare (…), iar acum vine să ne spună că e o tragedie pentru România ca 15 martie să fie zi oficială (…), că e sfârșitul lumii dacă se aprobă o asemenea lege (…) Mă întreb cum va mai putea avea încredere un cetățean român de naționalitate maghiară în vreun om politic român de la București după această schimbare radicală a lui Traian Băsescu (…), care a fost, poate, cel mai popular personaj politic, la un moment dat, în rândul comunității maghiare”, a declarat Antal Arpad, care este și primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Acesta a ținut să sublinieze că reprezentanții comunității maghiare nu au cerut, prin această lege, ca și românii să sărbătorească alături de ei ziua de 15 martie, ci doar ca această zi să fie recunoscută prin lege de statul român.

“Deci, noi nu am cerut ca 15 martie să fie zi liberă în Iași, București sau Constanța, nu am cerut ca toți românii să iasă în stradă și să sărbătorească, ci, pur și simplu, am dorit ca să creăm un cadru legal pentru ceva ce oricum există în acest moment (…), să fie recunoscută printr-o lege de statul român”, a argumentat Antal Arpad.

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a pronunțat, recent, împotriva acestei legi, el afirmând, printre altele, că “rostul ei nu este să celebreze maghiarimea, ci să-i umilească pe români”.

1 comentariu

  1. As mai adauga ca tot pe vremea presedintiei lui Traian Basescu steagurile secuiesti au fost arborate si suportate pe cladirile primariilor din Tinutul Secuiesc fara sa-i umileasca pe romani !!!!. Pt. multi romani ,din pacate, diversitatea etnica (prin symbolurile acestora afisate si in locuri publice) inseamna umilinta, jignire, pericol in loc de bogatie si multiculturalitate cum ar trebui considerate de fapt.

Lasă un răspuns

Connect with