Image 1
Image 2

Liderii ALDE vorbesc despre demisia şefei DNA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Decizia CCR privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern în cazul OUG 13 arată că există “un derapaj”, a declarat, marţi, la RFI, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, afirmând că se impune o demisie de onoare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“(Decizia CCR-n.r.) este prima din aceşti ani care consacră foarte clar separarea puterilor în stat ca principiu, constatând că o parte, o componentă de fapt a puterii judecătoreşti, pentru că procurorul nu este putere judecătorească, este un auxiliar, încalcă acest principiu, imixtionându-se în activitatea puterii executive şi implicit a celei legislative. Este o soluţie corectă din punct de vedere constituţional”, a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, la RFI.

Norica Nicolai a spus că se impune o demisie de onoare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, notează Mediafax.

“Eu zic că de ieri, anumite autorităţi trebuie să înceapă să-şi facă puţin curat în curte. Faptul că procurorii şi de fapt nu Parchetul General au trecut peste atribuţiile pe care le au conform Constituţiei dovedeşte că suntem în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj. Asta reclamă dincolo de o demisie de onoare, pentru că asta ar fi soluţia în momentul în care-ţi depăşeşti atribuţiile din diverse raţiuni (…) A celor care au acceptat să facă acest lucru, mă refer la doamna Kovesi”, a spus Norica Nicolai.

 

Tăriceanu: Refuzul şefului DNA de a demisiona arată corupţia puterii

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, scrie pe Facebook că orice şef de instituţie, care a încălcat un principiu fundamental al democraţiei: separaţia puterilor în stat, ar fi demisionat după decizia CCR de luni, dar refuzul şefului DNA de a pleca din funcţie arată “corupţia de putere”.
“În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia şefului instituţiei care a încălcat un principiu fundamental al democraţiei: separaţia puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aş numi: corupţia de putere. Am spus şi repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea şi că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică şi cred că stopează ofensiva unor instituţii nedemocratice de a prelua toată puterea în România”, a scris Călin Popescu Tăricenau pe pagina sa de Facebook.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with