Image 1
Image 2

Lichior de portocale preparat acasă

Lichior de portocale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lichior de portocale
Lichior de portocale

Ingreiente:

 

– 2 bucăţi de portocale,

– 2 bucăţi de mandarine (sau 4 bucăţi de portocale),

– 350 g de zahăr,

– o cuişoară,

– un zahăr vanilat,

– 180 ml apă,

– 500 ml vodcă 40%, sau alcool rafinat dizolvat la aceeaşi concentraţie.

Mod de preparare:

 

Fructele se curpţă de coajă cu ajutorul unui dispozitiv de curăţit cartofi, fără să se ia şi partea albicioasă. Bucăţile de coajă se mărunţesc şi împreună cu cuişoara se pun în alcool, într-un vas închis şi se lasă aşa circa 3 săptănâni. După cel puţin 3 săptămâni se strecoară. Zahărul se caramelizează uşor, doar până la topire şi se stinge repede cu apă. Se adaugă coaja de portocale şi se fierbe, până când zahărul caramelizat se topeşte integral. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi se amestecă până când şi acesta se topeşte. Siropul astfel obţinut se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu alcoolul strecurat de pe coaja de portocale. Se pot adăua şi câteva linguri de zeamă de portocale, după gust, apoi se pun din nou în sticle închise şi se mai lasă aşa cel puţin două săptămâni. Se consumă răcit, sau cu cuburi de gheaţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.