18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Liceul Teoretic German derulează un nou proiect Erasmus+

Scris de Vasile Nechita, 23 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Temele proiectului sunt legate de discriminare

În cadrul Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare se desfăşoară proiectul Erasmus+ “For Equal Chances”.


Proiectul se întinde de-a lungul a doi ani, 2017-2019, iar la activităţi participă elevi şi profesori din patru şcoli europene din Estonia, România şi două şcoli din Italia. Limba de comunicare este engleza, iar elevii au fost găzduiţi în familii, având posibilitatea să cunoască nemijlocit realităţile, obiceiurile şi tradiţiile culturii fiecărei ţări implicate în proiect.

Temele de lucru

Temele de lucru ale proiectului sunt legate de disciminare rasială, de vârstă, dizabilităţi, minorităţi etc. Dintre obiectivele principale ale proiectului amintim: dezvoltarea de competenţe legate de implicarea socială, precum şi utilizarea tehnologiilor moderne de comunicare.

Întâlniri în Sicilia şi Estonia

Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc în noiembrie 2017 în Patti, Sicilia, când elevii şi profesorii au lucrat pe tema discriminării migraţiei şi a refugiaţilor din ţările europene. Cea de a două întâlnire în cadrul proiectului a avut loc în aprilie 2018, când un grup de cadre didactice şi elevi a participat la activităţile proiectului care s-au desfăşurat în oraşul Loksa, Estonia. Elevii şi cadrele didactice din ţările participante au pregătit lecţii şi activităţi interactive despre egalitatea de şanse privind vârsta, sexul, religia, etc.

Întâlnirea din Satu Mare

În perioada 15-19 octombrie 2018, a avut loc loc întâlnirea de proiect din România, cu tema “Discriminarea minorităţilor şi a persoanelor cu dizabilităţi”. Din program amintim participarea elevilor la activităţi realizate în parteneriat cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, vizită la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, lecţii interactive pe tema discriminării minorităţilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, lecţii care au urmărit conştientizarea şi educarea elevilor în sensul creşterii toleranţei cu privire la aceste aspecte, realizarea unei expoziţii foto de la activităţile din cadrul săptămânii, utilizând tehnici moderne de editare. De asemenea, au participat la o seară tradiţională, organizată la liceu, unde oaspeţii au avut ocazia să cunoască multiculturalitatea regiunii noastre prin spectacolul oferit de gazde, ce a cuprins dansuri şi cântece româneşti, maghiare şi germane, urmate de o degustare de mâncăruri tradiţionale din regiune. Oaspeţii au fost încântaţi de organizare, program şi activităţi, promiţând să mai revină şi cu alte ocazii.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Rodica Moise, coordonator de proiect.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.