Liceul Palade a lansat programul Erasmus+ Anti-Bullying Campaign (ABC)

Scris de I. Z., 20 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul zilelor Erasmus Days – octombrie 2019, Liceul Palade a lansat programul Erasmus+ „Anti-Bullying Campaign (ABC)”, pe care şcoala îl va derula în perioada 31.10.2019- 30.10.2021, în parteneriat cu Germania, Italia şi Turcia.

Scopul proiectului Erasmus+ este o educaţie deschisă, cu promovarea incluziunii sociale şi egalitatăţii de şanse, creşterea atenţiei asupra fenomenelor bullyingului, reducerea ratei abandonului şcolar, dar mai ales formarea unei conştiinţe de cetăţenie europeană. În perioada 18-23 noiembrie 2019, s-a desfăşurat prima mobilitate a profesorilor la şcoala coordonatoare Theodor Heuss Realchule din Dortmund Germania.

Delegaţia Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară G.E. Palade a fost compusă din profesoarele Popa Alina şi Gyorgyi Propst. Agenda de lucru a reuniunii a fost variată şi a cuprins vizitarea şcolii gazdă, prezentarea participanţilor, a şcolilor partenere, primirea oficială din partea reprezentantului educativ al primăriei din Dortmund, vizitarea oraşului.

Obiectivele principale ale reuniunii au fost activităţile propriu-zise de învăţare şi formare a cadrelor didactice privind tehnicile digitale de lucru ce se vor derula în proiect. Primul workshop de formare profesională a fost derulat de partenerul din România, în calitate de Şcoală Etwinning. Popa Alina a prezentat utilizarea platformei eTwinning ca parte integrantă a proiectului Erasmus+ şi demonstraţii practice de accesare şi folosire a instrumentelor online specifice, ca modalitate de integrare în curriculum şi o metodă de cooperare europeană.

Au urmat alte zile de instruire în care prof.coordonator din Germania, Mehmet Elikalfa a prezentat diverse instrumente digitale web2.0 pentru crearea şi editarea filmelor ca produse finale ale stagiilor proiectului. Cea mai interesantă parte a sesiunilor de formare a fost prezentarea produselor finale ale întâlnirii cu tematica bullying, realizate de profesorii parteneri de proiect. În acelaşi mod se vor realiza materialele de prezentare cu implicarea elevilor. De asemenea, s-au stabilit alte detalii ale programului proiectului, derularea mobilităţilor cu elevii participanţi, crearea scenariilor pentru filme şi aspecte organizatorice privind derularea proiectului pe platforma Etwinning. Următoarea întâlnire a partenerilor va fi la începutul lunii februarie 2020.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517