Liceenii pot primi lunar o bursă de 250 de lei în programul "Bani de liceu" | Informaţia Zilei

Liceenii pot primi lunar o bursă de 250 de lei în programul “Bani de liceu”

Scris de Vasile Nechita, 03 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Educaţiei Naţionale desfăşoară şi în acest an programul de protecţie socială denumit „Bani de liceu”, în cadrul căruia peste 32.000 de liceeni vor primi lunar un sprijin financiar de 250 de lei. Bursa este acordată pe parcursul întregului an şcolar 2019-2020, elevilor care urmează cursurile la zi şi al căror familii au un venit lunar, calculat la o persoană, de maxim 500 de lei.

Acordarea bursei poate fi sistată dacă elevul are mai mult de 20 de absenţe nemotivate, obţine o medie mai mică de 7 la purtare, nu mai urmează cursurile sau a fost exmatriculat. Pentru stabilirea câştigului pe membru de familie, se ţine seama de  toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni înainte de înregistrarea cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei pentru susţinerea familiei, a burselor de studii sau sociale.

Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, prin care se acordă un sprijin financiar pentru elevii din învăţământul liceal este derulat de 14 ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345